Logo Rijssen-Holten
(Gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan bestemmingsplan ‘Wonen Rijssen’

De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 29 maart 2012 het volgende digitale bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld:

  • bestemmingsplan ‘Wonen Rijssen’.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan opgenomen. De wijzigingen betreffen onder andere een aanvulling/wijziging van de regels (begripsbepalingen en bestemmingen) en een wijziging van de verbeelding/plankaart (voor enkele percelen). Een compleet overzicht van alle wijzigingen is opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende Zienswijzennota.

Door middel van een nieuw bestemmingsplan ‘Wonen Rijssen’ wordt een groot deel van Rijssen voorzien van actuele bouw- en gebruiksregels. Om een aantal redenen, zoals een eenduidige systematiek, harmonisatie van de bouwregels, de vermindering van het aantal bestemmingsplannen en de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro), heeft de gemeente besloten één totaalplan voor de woongebieden op te stellen: het bestemmingsplan ‘Wonen Rijssen’.

Bijzonder aan het bestemmingsplan is dat er meerdere bestemmingen zijn voor de woongebieden. Daarmee is beoogd een regeling te treffen die ertoe leidt dat karakteristieke gebieden behouden blijven. Aan de andere kant is er ook meer flexibiliteit voor de bestaande bebouwing, indien dit vanuit stedenbouwkundig oogpunt toelaatbaar is.

Het plangebied van het bestemmingsplan beslaat vrijwel de gehele bebouwde kom van Rijssen met uitzondering van het centrum, het stationsgebied en het bedrijventerrein. Verder zijn ook de sportvoorzieningen ten zuiden van de kern onderdeel van het plan.

Het plan is digitaal raadpleegbaar en beschikbaar

Het plan is digitaal raadpleegbaar en beschikbaar. Ga naar onze website www.rijssen-holten.nl onder actueel/bekendmakingen/bestemmingsplan. Hier vindt u een link naar de raadpleegomgeving en een link naar de digitale bestanden.

Wilt u toch graag een papieren exemplaar inzien dan kunt u terecht bij de medewerkers van de afdeling Wonen en Ondernemen of tijdens openingsuren bij het loket Wonen en Ondernemen in de publiekshal van het gemeentehuis, Schild 1 in Rijssen.

Beroepschrift indienen

U kunt vanaf woensdag 18 april 2012 t/m woensdag 30 mei 2012 het desbetreffende bestemmingsplan inzien bij de medewerkers van de afdeling Wonen en Ondernemen aan het loket in de ontvangsthal van het gemeentehuis, Schild 1 in Rijssen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met een medewerker van het team Administratief en Juridisch, t(0548) – 854 837. Vanaf donderdag 19 april 2012 kan gedurende 6 weken door een belanghebbende beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad kan alleen door diegenen die eerder al tijdig een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpbestemmingsplan of als ze kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest dat te doen. Ook kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit, en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep). U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepschrift indient.

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking met ingang van donderdag 31 mei 2012. Als u een beroepschrift indient, kunt u tegelijkertijd ook aan de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Naar boven