Logo Lansingerland
Vastgesteld bestemmingsplan Molenweg e.o.

Hierbij maakt het college van de gemeente Lansingerland overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Molenweg e.o. door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld op 29 maart 2012. De wijzigingen kunt u vinden in de Staat van wijzigingen die bij de stukken is gevoegd. Er is door GS en de Inspecteur VROM geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een reactieve aanwijzing te geven.

Beschrijving bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen tussen de Molenweg, de Zuidersingel, de Rodenrijse Vaart (gemeentegrens) en de gemeentegrens ten noorden van de molen. Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen in combinatie met de eisen die in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden gesteld aan de ‘houdbaarheid’ van bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan legt in hoofdzaak de bestaande situatie vast.

Procedure

U kunt de desbetreffende stukken met ingang van donderdag 19 april 2012 tot en met donderdag 31 mei 2012 inzien op RO-online: www.ruimtelijkeplannen.nl via [http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1621.BP0098-VAST]

De stukken zijn ook te vinden op de gemeentelijke site, www.lansingerland.nl; onder wonen en omgeving (bestemmingsplannen).

U kunt de stukken ook inzien in het Servicepunt Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1. Openingstijden: op werkdagen vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur, op woensdagmiddag vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer (010) 800 4000.

Beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

U dient:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren te hebben gebracht óf het moet u redelijkerwijs niet te verwijten zijn dat u dat niet heeft gedaan óf door een wijziging ten opzichte van het ontwerpplan in een ongunstiger positie te zijn gebracht;

  • het beroepschrift te voorzien van naam, adres en datum;

  • het bestreden besluit te omschrijven en daarvan een kopie mee te sturen;

  • de redenen van uw beroep te geven;

  • het beroepschrift te ondertekenen.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint met de dag na de terinzagelegging, dus op vrijdag 20 april 2012. Het plan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, dus vanaf vrijdag 1 juni 2012. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven