Logo Rijswijk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Vrijenban’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerpbestemmingsplan ‘Vrijenban’ voor eenieder ter inzage ligt met ingang van vrijdag 20 april tot en met donderdag 31 mei 2012.

De reden voor dit nieuwe bestemmingsplan is dat de geldende plannen geactualiseerd moeten worden en moeten voldoen aan diverse digitale verplichtingen. Het plan is overwegend conserverend van aard, wat betekent dat voor het grootste deel de bestaande situatie wordt bestemd. Uitzondering daarop is een locatie langs de A13, waar een autobedrijf met showroom en een kantoor rechtstreeks mogelijk worden gemaakt. Daarnaast wordt de realisatie van maximaal 30 grondgebonden woningen aan de Broekmolenweg met een wijzigingsbevoegdheid mogelijk gemaakt.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Vrijenban’ en het bijbehorende ontwerpvaststellingsbesluit liggen met ingang van vrijdag 20 april tot en met donderdag 31 mei 2012 ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. De bestemmingsplanstukken zijn ook digitaal in te zien via www.rijswijk.nl (zoeken op ‘Vrijenban’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bpvrijenban-ON01).

Informatieavond wijzigingsbevoegdheid

De wijzigingsbevoegdheid voor maximaal 30 grondgebonden woningen aan de Broekmolenweg is een nieuwe ontwikkeling ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan, dat in mei vorig jaar ter inzage heeft gelegen. De ontwikkelaar van deze locatie en de gemeente willen de omwonenden en belanghebbende ondernemers hierover informeren. Over deze wijzigingsbevoegdheid wordt dan ook een afzonderlijke informatieavond georganiseerd. Wanneer deze precies zal plaatsvinden is nu nog niet bekend, maar het zal wel binnen de periode van terinzagelegging zijn. De uiteindelijke datum wordt afzonderlijk bekend gemaakt.

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn kan eenieder een zienswijze over het bestemmingsplan sturen aan de gemeenteraad, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze op het bestemmingsplan is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met mw. J.M. Verweij via telefoonnummer (070) 326 1135.

Rijswijk, 19 april 2012

Burgemeester en Wethouders, G.W. v.d. Wel-Markerink, burgemeester.

A. de Baat, secretaris.

Naar boven