Logo Someren
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Kerkendijk 138a’

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

De gemeenteraad van Someren heeft in de vergadering van 28 maart 2012 het bestemmingsplan ‘Kerkendijk 138a’ vastgesteld. Tevens besloot de raad geen exploitatieplan vast te stellen voor de gronden die binnen het plangebied van dit bestemmingsplan vallen.

Plangebied en ontwikkelingen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Kerkendijk 138a’ biedt de juridisch-planologische grondslag voor het realiseren van een Ruimte voor Ruimtewoning. Het plangebied ligt ten zuiden van de woning aan de Kerkendijk 138. Het betreffende perceel is kadastraal bekend als gemeente Someren, sectie G, nummer 5066 gedeeltelijk. Momenteel is het perceel in gebruik als wei- c.q. bouwland en is er geen bebouwing aanwezig.

Aangebrachte wijzigingen

Naar aanleiding van de ingediende zienswijze is het bestemmingsplan aangevuld. Daarnaast is er een ambtshalve wijziging aangebracht, waardoor de afstand van de woning tot de bestemmingsgrens 8 meter moet bedragen in plaats van 5 meter.

Ontheffing Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij definitief hogere grenswaarden hebben vastgesteld, zoals bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder. De geluidbelasting op de gevel van de nieuwe woning, die wordt veroorzaakt door de Kerkendijk, is meer dan de voorkeursgrenswaarde van Lden van 48 dB, maar niet meer dan de maximaal onthefbare waarde van 53 respectievelijk 58 dB.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 19 april 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage (tot en met woensdag 30 mei 2012). Gedurende deze termijn ligt ook het definitieve besluit voor de hogere grenswaarden met het bijbehorende akoestisch onderzoek ter inzage.

Wanneer u het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken wilt inzien, dan dient u daarvoor een afspraak te maken via telefoonnummer 0493-494888.

U kunt het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en bijlagen ook elektronisch raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast zijn alle stukken als pdf-bestand op de gemeentelijke website te bekijken.

Indien u het bestemmingsplan of andere stukken op schrift wenst te ontvangen, dan worden hiervoor op grond van de legesverordening kosten in rekening gebracht.

Instellen beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit en het definitieve besluit hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden.

Op grond van vaste jurisprudentie wordt alleen diegene als belanghebbende in de zin van de Wet geluidhinder aangemerkt die een bijzondere en rechtens te erkennen relatie heeft tot het object waarop het besluit betrekking heeft. Deze relatie is er niet wanneer het hogere waardebesluit niet de woning/ het object van de appellant betreft.

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en de hogere grenswaarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat de besluiten in werking treden, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treden de besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan, respectievelijk de hogere grenswaarden, niet in werking voordat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

18 april 2012

Burgemeester en wethouders van Someren.

Naar boven