Logo Lemsterland
Gewijzigd Vastgesteld bestemmingsplan Oosterzee-Gietersebrug/besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, Besluit hogere waarden wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Lemsterland maken bekend dat de gemeenteraad op 5 maart 2012 het bestemmingsplan Oosterzee-Gietersebrug gewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de bestaande kern Oosterzee(-Gietersebrug) waarvoor nu nog een aantal, deels verouderde, bestemmingsplannen gelden. Het betreft een in hoofdzaak conserverend plan. Het bestemmingsplan voorziet nog wel in de mogelijkheid van het realiseren van maximaal 4 recreatieappartementen in de bestaande schuur op het perceel Herenweg 90. Voor het perceel Herenweg 88 is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen, zodat eventueel in de toekomst de bouw van twee woningen en 4 loodsen mogelijk is. Daarbij mag de oppervlakte van de gezamenlijke loodsen dan niet groter zijn dan 1000 m2.

De raad heeft bij de vaststelling drie wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • a. het bouwvlak op het perceel Herenweg 36 (bestemming Wonen) is vergroot.

  • b. in artikel 4.1 onder a.3. is het woord ‘uitsluitend’ geschrapt.

  • c. artikel 4.5, inclusief artikel 4.5.1 en 4.5.2 is geschrapt.

De gemeenteraad heeft verder besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Voor het perceel Herenweg 88 heeft het college van B en W op 22 december 2011 hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting op de gevels van de eventuele toekomstige woningen vastgesteld.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken, het vaststellingsbesluit, het besluit om geen exploitatieplan en het besluit tot vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van donderdag 19 april 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentekantoor, Burgemeester Krijgerplein 7, 8531 EA Lemmer. Daarnaast zijn deze stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.lemsterland.nl via ‘actueel’ → ‘bekendmakingen en publicaties’ → ‘ruimtelijke ordening’.

Een volledig digitale versie van het bestemmingsplan is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep bestemmingsplan/besluit om geen exploitatieplan vast te stellen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan op grond van artikel 8.2 lid 1 Wet ruimtelijke ordening beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van state (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

Beroep besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Assen, Postbus 30009, 9400 RA te ASSEN door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren te brengen.

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Assen, Postbus 30009, 9400 RA te ASSEN om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers Ruimtelijke Ordening via telefoonnummer (0514) 56 75 75.

Lemmer, 18 april 2012

Burgemeester en wethouders van Lemsterland.

Naar boven