Logo Zoeterwoude
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Oosthoek 2012, vastgesteld ‘geluidzone Oosthoek’ en ‘Industrieterrein Oosthoek’

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 leden 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 maart 2012 het bestemmingsplan ‘Oosthoek 2012’ (gewijzigd) heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Oosthoek 2012’ dient ter vervanging van het bestemmingsplan ‘Oosthoek’ (1995) inclusief de eerste herziening daarvan (2000). Het plangebied wordt begrensd door de gemeentegrens met Leiderdorp en Rijnwoude alsmede de Weipoorste Vliet aan de westzijde en het bedrijventerrein Barrepolder aan de zuidzijde. Het betreft het bedrijventerrein Oosthoek en het (Zoeterwouds deel van) de Rijneke Boulevard.

Bij de vaststelling van het plan is door de gemeenteraad afgeweken van het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. Deze wijzigingen zijn beschreven in de Nota van Zienswijzen.

Geluidzone

Tegelijk met het vaststellen van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad besloten de geluidzone zoals deze was vastgesteld bij Koninklijk Besluit van 28 oktober 1991 te wijzigen in ‘Geluidzone Oosthoek’ alsmede tot het vaststellen van ‘Industrieterrein Oosthoek’.

Terinzagelegging

Het bovengenoemde bestemmingsplan met bijbehorende stukken alsmede de stukken met betrekking tot de geluidzone liggen samen met het raadsbesluit voor eenieder ter inzage van donderdag 19 april 2012 tot en met 30 mei 2012. Het bestemmingsplan is in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID = NL.IMRO.0638.BP00009-VAS1) of via www.zoeterwoude.nl  bouwen en wonen  bestemmingsplannen. De stukken zijn tevens in te zien bij het omgevingsloket van Zoeterwoude, Noordbuurtseweg 27 te Zoeterwoude (geopend: maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur, donderdag tevens van 16.00 tot 19:00 uur).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) kan een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij tijdens de terinzageleggingstermijn hier redelijkerwijze niet toe in staat waren geweest, tegen de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende beroep instellen.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor een nadere toelichting kunt u contact opnemen met dhr Petros Ceelen, telefoon 071-5806393.

Zoeterwoude, 18 april 2012

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude, de secretaris, W.A.M. Zoetemelk-van der Hulst.

De burgemeester, E.G.E.M. Bloemen.

Naar boven