Logo Delfzijl
Ontwerpbestemmingsplannen ‘Buitengebied Noord’ en ‘Buitengebied Zuid’ + ‘planMER buitengebied Delfzijl’

In het kader van de actualisatie van alle bestemmingsplannen worden voor het buitengebied van de gemeente Delfzijl twee nieuwe bestemmingsplannen voorbereid.

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’ heeft betrekking op het noordelijke deel van het buitengebied van de gemeente, het gebied buiten de dorpen ten noorden van de spoorlijn Delfzijl -Groningen. Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid’ heeft betrekking op het zuidelijke deel van het buitengebied van de gemeente: het gebied buiten de dorpen ten zuiden van het Eemskanaal en ten oosten van het industriegebied Oosterhorn.

In verband met deze twee bestemmingsplannen is een Milieueffectrapportage opgesteld: ‘planMER buitengebied Delfzijl’. De planMER is bedoeld om milieubelangen op een volwaardige manier mee te wegen in de bestemmingsplannen.

Ter inzage

De ontwerpbestemmingsplannen en de planMER liggen van 19 april 2012 tot en met 30 mei 2012 ter inzage in het gemeentehuis, waar u zich kunt melden bij de receptie van het Klant Contact Centrum en in de bibliotheek aan de Oude Schans 23 te Delfzijl.

Tevens ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Noord’ met de ‘planMER buitengebied Delfzijl’ ter inzage in de bibliotheek aan de Ubbenasingel 3 te Spijk.

De plannen met plannummers NL.IMRO.0010.04BP-ON01 (Buitengebied Noord), NL.IMRO.0010.06BP-ON01 (Buitengebied Zuid) en de planMER zijn ook in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Actueel’, ‘Ruimtelijke plannen’, ‘Bestemmingsplannen’.

De digitale versie van het bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzen over de ontwerpbestemmingsplannen en de planMER indienen bij de raad, postbus 20000, 9930 PA Delfzijl. Vermeldt u bovenaan de brief ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Noord’ of ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Zuid’ of ‘planMER buitengebied Delfzijl’.

Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met mevrouw J. Toxopeus-Hoeksema, telefoonnummer (0596) 63 99 49 of met de heer G. Nienhuis, telefoonnumer (0596) 63 99 26, van de afdeling Ontwikkeling.

U kunt uw zienswijzen ook mailen naar inspraakruimtelijkeplannen@delfzijl.nl met vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Noord’ of ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Zuid’ of ‘zienswijze planMER buitengebied Delfzijl’, uw naam, adres en woonplaats.

Vragen

Voor vragen over de plannen kunt u contact opnemen met de heer G. Nienhuis van de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer (0596) 63 99 26 of mailen naar g.nienhuis@delfzijl.nl

Delfzijl, 18 april 2012

Naar boven