Logo Weststellingwerf
Kennisgeving Wolvega – Struikheide vaststelling bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 5 maart 2012 het bestemmingsplan Wolvega – Struikheide ongewijzigd heeft vastgesteld. Omdat op de ontwikkeling de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 van de Wro van toepassing is, wordt gelijktijdig met de publicatie van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ook de bijbehorende omgevingsvergunning voor de bouw van de 12 woningen verleend.

Het plangebied beslaat de locatie aan de Struikheide 37 t/m 69 (oneven) te Wolvega, kadastraal bekend Wvg D nrs. 6926, 6927, 6928 en 6936 (deels) waarop momenteel 16 te slopen huurwoningen staan. De ontwikkeling van woningbouwcoöperatie WoonFriesland is gericht op het vervangen van zestien huurwoningen voor twaalf grotere huurwoningen en het gedeeltelijk herinrichten van het openbaar gebied (o.a. tussenpaden) ter plaatse.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 19 april 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. U kunt hiervoor gedurende de openingstijden terecht bij de publieksbalie van de gemeente Weststellingwerf, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Ook is het bestemmingsplan met bijbehorende stukken te raadplegen via de website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar maakte, tegen beide besluiten beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Beroep staat ook open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven