Logo Franekeradeel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Oosterbierum – Sint Jorrisstrjitte 15’

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel brengen het bestemmingsplan als ontwerp in procedure.

Aan de Sint Jorrisstrjitte 15 te Oosterbierum staat een schuur die behoort bij een voormalig agrarisch bedrijf. Het perceel kent ook nog een agrarische bestemming. Voorliggend ontwerpbestemmingsplan geeft een woonbestemming aan dit perceel en maakt het mogelijk dat er voor de schuur aan de zijde van de Sint Jorrisstrjitte een woning kan worden gebouwd. Hierdoor vervalt er de mogelijkheid voor het vestigen van een agrarisch bedrijf in een woongebied en wordt dit perceel meer in overeenstemming gebracht met de directe omgeving.

Heeft u vragen?

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan of de procedure kunt u bellen met de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380 380). Dit kan op werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken

Dat kan bij het loket van de afdeling Bouwen en Milieu (gemeentehuis) aan de Harlingerweg 18 in Franeker. U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken op werkdagen tussen 8:30 en 12:00 uur (op woensdag tot 16:30 uur). Vanaf 19 april 2012 tot en met 23 mei 2012 ligt het bestemmingsplan voor u klaar.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal bekijken, via www.franekeradeel.nl.

Bent u het niet eens met het ontwerpbestemmingsplan?

Dan kunt u uw mening geven. Wij noemen dat een zienswijze. U leest hierna hoe een zienswijze kunt geven.

Doet u uiterlijk op 23 mei 2012. U kunt op twee manieren reageren:

  • in een brief

  • in een gesprek.

U stuurt uw brief naar burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB Franeker. U heeft liever een gesprek? Dan kunt u bellen met de ambtenaar die het bestemmingsplan behandelt (0517-380380, op werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur). Met hem of haar kunt u een afspraak hiervoor maken.

De gemeenteraad moet rekening houden met uw zienswijze bij het vaststellen van het bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan is het mogelijk om beroep in te stellen bij de Raad van State. Met een publicatie in de Franeker Courant en op onze website (www.franekeradeel.nl) brengen wij u tegen die tijd op de hoogte.

U kunt alleen beroep instellen tegen het vaststellen van het bestemmingsplan als u een zienswijze heeft gegeven over dit ontwerpbestemmingsplan.

Naar boven