Ontwerpbestemmingsplan ‘Zuidbroek, parkeerplaats bij station’

Burgemeester en Wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Zuidbroek, parkeerplaats bij station’ is opgesteld.

Het ontwerp heeft betrekking op het stuk groen aan de kruising van de Stationsstraat en de Prins Bernhardlaan in Zuidbroek. Dit bestemmingsplan maakt de aanleg van de parkeerterrein juridisch mogelijk. Voor de aanleg van het parkeerterrein worden drie bomen gekapt en herplant in het naastgelegen plantsoen (kruising Julianaweg/Stationsstraat).

Het ontwerp van dit plan is eerder onderwerp geweest in het wettelijke vooroverleg. Het vooroverleg heeft geen aanleiding gegeven tot wijzigingen. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 19 april 2012, 6 weken lang, voor iedereen ter inzage. U kunt de stukken inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, bij bureau Ruimte (kamer 203). Of kijk op www.menterwolde.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reactiemogelijkheid

Iedereen kan tijdens de periode van ter inzage ligging zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Menterwolde, Postbus 2 , 9649 ZG Muntendam. Maak voor het indienen van een mondelinge zienswijze een afspraak met dhr. M. Stellingwerf, bureau Ruimte, tel. (0598) 654704. De tijdig ingediende schriftelijke en mondelinge reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming door de gemeenteraad.

Naar boven