Logo Rijssen-Holten
Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Rijssen, woning aan de Biesterij

De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 29 maart 2012 het volgende bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld:

  • Bestemmingsplan ‘Buitengebied Rijssen, woning aan de Biesterij’

Dit besluit maakt planologisch de bouw van 1 woningen met bijgebouw aan de Biesterij te Rijssen mogelijk.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Rijssen, woning aan de Biesterij’ zijn ambtshalve wijzigingen in het plan aangebracht. Deze wijziging betreft enkel een aanpassing van de regels die alsnog gewenst zijn geacht of nodig zijn gebleken.

Op 1 februari 2012 is het bestemmingsplan ‘Buitengebied Rijssen-Holten’ ter inzage gelegd.

Op de verbeelding is het plangebied voor ‘woning aan de Biesterij’ een witte vlek, dit is gebeurt om verwarring te voorkomen zowel intern als extern, en om geen aanhoudingsgronden op grond van de Wabo te creëren.

De voorschriften die gelden voor het nieuwe bestemmingsplan ‘Buitengebied Rijssen-Holten’ zijn niet een op een overgenomen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Rijssen, woning aan de Biesterij’. Hier is hier voor gekozen omdat op het moment van het ter visie gaan van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Rijssen, woning aan de Biesterij’ er nog geen duidelijkheid was over de definitieve regels ten aanzien van ‘Bestemmingsplan Buitengebied Rijssen-Holten’.

Om rechtsongelijkheid te voorkomen en in het kader van harmonisatie van de regels voor het buitengebied kiezen we ervoor om het ‘bestemmingsplan Buitengebied Rijssen, woning aan de Biesterij’ nu gewijzigd vast te stellen voor wat betreft de regels van de bestemming ‘wonen’.

Het plan is digitaal raadpleegbaar en beschikbaar

Het plan is digitaal raadpleegbaar. Ga naar onze website www.rijssen-holten.nl onder actueel/bekendmakingen/ruimtelijke plannen. Hier vindt u een link naar de raadpleegomgeving en een link naar de digitale bronbestanden.

Wilt u toch graag een papieren exemplaar inzien dan kunt u terecht bij de medewerkers van de afdeling Wonen en Ondernemen of tijdens openingsuren bij het loket Wonen en Ondernemen in de publiekshal van het gemeentehuis, Schild 1 in Rijssen.

Meer informatie

U kunt vanaf 18 april tot en met 30 mei 2012 het desbetreffende bestemmingsplan inzien bij de medewerkers van de afdeling Wonen en Ondernemen aan het loket in de ontvangsthal van het gemeentehuis, Schild 1 in Rijssen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met een medewerker van het team Administratief en Juridisch, t(0548) – 854 837. Vanaf 19 april 2012 kan gedurende 6 weken door een belanghebbende beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als er tijdens deze termijn, naast het instellen van beroep, geen verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend treedt het bestemmingsplan in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.

Naar boven