Logo Vaals
Vaststelling structuurvisie ‘Intergemeentelijke structuurvisie Gulpen-Wittem, Vaals en Valkenburg aan de Geul’

Het college van burgemeester en wethouders van Vaals maakt bekend dat de gemeenteraad van Vaals op 27 februari 2012 op grond van de Wet ruimtelijke ordening het Vaalser deel van de ‘Intergemeentelijke structuurvisie Gulpen-Wittem, Vaals en Valkenburg aan de Geul’ heeft vastgesteld.

De gemeenteraad van Valkenburg a/d Geul heeft op 13 februari besloten de intergemeentelijke structuurvisie vast te stellen voor wat betreft het onderdeel Valkenburg a/d Geul en in Gulpen-Wittem heeft de besluitvorming plaatsgevonden op 26 maart 2012. De intergemeentelijke structuurvisie geeft op hoofdlijnen een toekomstbeeld van de gewenste ruimtelijke inrichting van zowel de kernen als het buitengebied van de drie gemeenten voor de komende 15 jaar. Voor het gemeentebestuur is de structuurvisie een belangrijke leidraad voor het opstellen van toekomstige bestemmingsplannen en het toetsingskader voor toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen binnen het gemeentelijk grondgebied.

De intergemeentelijke structuurvisie kan tijdens openingsuren worden ingezien op het Cluster VROM (043-3068590), Von Clermontplein 15 te Vaals. Tevens zal de digitale versie van de intergemeentelijke structuurvisie beschikbaar worden gesteld via www.ruimtelijkeplannen.nl en de websites van de drie gemeenten.

Tegen het raadsbesluit tot vaststelling van de visie is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Naar boven