Ontwerpbestemmingsplan Dorp Sloten en Ringvaartdijk Oost

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Dorp Sloten en Ringvaartdijk Oost met bijbehorende stukken ter inzage ligt.

Met dit nieuwe bestemmingsplan is beoogd om het volgende te regelen:

  • een actuele planologische regeling voor het Dorp Sloten op basis van de in 2009 opgestelde ‘Dorpsvisie’;

  • de realisering van de noodzakelijke dijkversterking van de Ringvaartdijk Oost;

  • de aanleg van een deel van de ‘Groene AS’;

  • de mogelijke aanleg van nutsvoorzieningen.

Het plangebied wordt begrensd door:

  • de Ringvaart en de Slotervaart aan de westkant;

  • een stukje van de Baden Powellweg en de Vrije Geer aan de noord- en noordoostkant;

  • het Ditlaar aan de oostkant;

  • de oostzijde van de volkstuinen aan de zuidoostkant.

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 19 april tot en met woensdag 30 mei 2012 ter inzage op de stadsdeelkantoren aan het Osdorpplein 1000, Plein ’40-’45 nr. 1 en de Pieter Calandlaan 1, geopend van 09.00 tot 16:00 uur. De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1002BPSTD-OW01

Gezien de onlosmakelijkheid van dit ontwerpbestemmingsplan met het ontwerp dijkverbeteringsplan liggen beide plannen gelijktijdig ter visie. Voor informatie over het ontwerp dijkverbeteringsplan verwijzen wij u naar de publicatie van Waternet.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de deelraad van stadsdeel Nieuw-West t.a.v. de behandelend ambtenaar mw. P.E. Brouwer-Stam, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan via telefoonnummer 14 020 met de behandelend ambtenaar een afspraak worden gemaakt.

Amsterdam, 18 april 2012

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West, A. Baâdoud, voorzitter.

J. Goedhart, secretaris.

Naar boven