Logo Harderwijk
Inspraak bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Lorentz 2012’

Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Lorentz 2012’ is in voorbereiding. Het bestemmingsplan voorziet in een eenduidige regeling voor het bedrijventerrein Lorentz I en II. Daarnaast maakt het nieuwe bestemmingsplan in ruimtelijke zin de uitvoering mogelijk van het beleid dat in het Masterplan Revitalisering bedrijventerrein Lorentz in hoofdlijnen is beschreven. Het plan biedt onder andere ruimte voor een intensiever gebruik van de kavels (grotere bouwhoogte en bebouwingspercentage).

Het bestemmingsplan Lorentz wordt globaal begrensd door de N302, de Newtonweg, het in ontwikkeling zijnde gebied Waterfront Noord en het nieuwe regionale bedrijventerrein.

In het kader van de inspraakprocedure ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Lorentz 2012’ met ingang van 19 april 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel bij de balie Bouwen en Wonen. Tijdens deze termijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk zienswijzen kenbaar maken (adresseren aan burgemeester en wethouders). Desgewenst kan ook worden volstaan met een mondelinge zienswijze. Informatie: afd. Ruimte, de heer P. Mulder, tel. 411329. Deze bekendmaking is tevens de vooraankondiging als bedoeld in artikel 1.3.1 Bro.

Het plan kunt u ook raadplegen via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl). Het plan is ook in te zien op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl, wonen en leven, ruimtelijke plannen, Bedrijventerrein Lorentz.

Op maandag 7 mei 2012 vindt een informatiebijeenkomst plaats over dit bestemmingsplan. Deze informatiebijeenkomt begint om 16.00 uur in het Stadhuis (Hanzezaal). Om te kunnen bepalen op hoeveel mensen we kunnen rekenen, dient u zich vooraf aan te melden. U kunt zich tot en met 4 mei 2012, uiterlijk 12.00 uur aanmelden. Een e-mail naar h.vandervoort@harderwijk.nl is voldoende.

Daarnaast wordt er gelegenheid geboden om tijdens individuele gesprekken (per bedrijf) in te gaan op specifieke (bedrijfs)situaties. Hiervoor zijn de volgende tijdstippen gereserveerd:

  • maandag 14 mei 2012 tussen 13.00 en 17.00 uur;

  • dinsdag 15 mei tussen 9.00 en 12.30 uur.

U kunt zich hiervoor tot en met 11 mei 2012, uiterlijk 12.00 uur aanmelden via e-mail: h.vandervoort@harderwijk.nl. Wilt u in deze aanmelding aangeven wanneer u tijdens bovenstaande tijden verhinderd bent?

Naar boven