Logo Amersfoort
Bestemmingsplannen Soesterkwartier en Hogeweg 239 onherroepelijk

Inhoud van het plan Soesterkwartier

De Wet ruimtelijke ordening bepaalt dat de raad voor zijn grondgebied elke tien jaar een bestemmingsplan vaststelt. De voorheen in het Soesterkwartier geldende bestemmingsplannen waren zeer verouderd en aan vernieuwing toe. Voor het grootste gedeelte was nog het bestemmingplan Soesterkwartier van kracht dat door de gemeenteraad is vastgesteld in 1965. Het nieuwe bestemmingsplan voor het Soesterkwartier betreft een actualisatie en is gericht op het vastleggen van de bestaande situatie. Het bestemmingsplan heeft een conserverend karakter. Dit betekent dat de bestaande rechten (uit de geldende plannen) zo goed mogelijk worden gerespecteerd. Binnen het plan worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Daarnaast is in het bestemmingsplan het huidige relevante beleid van de gemeente opgenomen en is er geen nieuw beleid geïntroduceerd.

Inhoud van het plan Hogeweg 239

Het bestemmingsplan ‘Hogeweg 239’ maakt de realisatie van drie zelfstandige, kleinschalige kantoor- gebouwen op het perceel Hogeweg 239 mogelijk. Ieder kantoorgebouw is onder te verdelen in maximaal 6 appartementsrechten. Het plangebied ligt aan de oostzijde van Amersfoort, ten zuiden van de Hogeweg en ligt tussen het bedrijventerrein De Wieken-Vinkenhoef en het natuurgebied Bloeidaal. In het bestemmingsplan ‘Hogeweg 239’ krijgt het achterterrein van het perceel de nieuwe bestemming ‘Gemengd’. Deze bestemming laat de beoogde kantoorbebouwing toe en sluit ook de bestaande bedrijfsbestemming niet uit.

Gevoerde procedure

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 20 december 2011 het bestemmingsplan ‘Soesterkwartier’ en op 1 maart 2011 het bestemmingsplan ‘Hogeweg 239’ gewijzigd vastgesteld. De bestemmingsplannen en alle bijbehorende stukken hebben ter inzage gelegen waarbij beroep kon worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Van deze gelegenheid is voor het bestemmingsplan Soesterkwartier geen gebruik gemaakt. Het beroep dat tegen het bestemmingsplan ‘Hogeweg 239’ is ingesteld, is op 4 april 2012 ongegrond verklaard door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarmee zijn beide bestemmingsplannen onherroepelijk.

De bestemmingplannen liggen vanaf heden voor eenieder ter inzage bij de Informatiebalie in de centrale hal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 1. De openingstijden zijn op werkdagen van 9.00–17.00 uur. Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen of via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven