Logo Stede Broec
Vaststelling bestemmingsplan ‘Dekamarkt Lutjebroek’ en aanverwante gecoördineerde besluiten

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken bekend dat de gemeenteraad op 5 april 2012 heeft besloten om over te gaan tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Dekamarkt Lutjebroek’. Dit naar aanleiding van ingediende zienswijzen. Het plan is op de volgende punten gewijzigd vastgesteld:

  • De maximale bouwhoogte is op de verbeelding aan de juiste hoogtes aangepast;

  • Het bouwvlak is aangepast naar de werkelijke situatie waarbij de ontwikkeling plaats zal vinden binnen de eigendomsgrenzen van de ontwikkelaar;

  • Het bouwvolume van de condensor is op de verbeelding meegenomen.

Meer informatie hierover is te vinden in het raadsbesluit, het raadsvoorstel en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 3 november 2011, op grond van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening besloten de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing te verklaren voor het betreffende gebied. Het vastgestelde bestemmingsplan wordt op basis daarvan samen met de verleende omgevingsvergunning voor de bouw van de Dekamarkt Lutjebroek, in één procedure, behandeld en bekendgemaakt. Het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan en de door burgemeester en wethouders verleende omgevingsgunning liggen gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en alle bijbehorende stukken liggen van 19 april 2012 t/m 30 mei 2012 tijdens de kantooruren voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Stede Broec op de afdeling VROM/BOUWEN, De Middend 2, Bovenkarspel.

Daarnaast zijn de stukken gedurende deze periode te raadplegen op de website van de gemeente en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft over de genoemde wijzigingen.

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij onverwijlde spoed kunt u ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het plan wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

Meer informatie

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling VROM/BOUWEN (telefoon 0228-510111).

Naar boven