Logo Horst aan de Maas
Terinzagelegging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Herziening regels bestemmingsplan Buitengebied 2011’ en het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Herziening verbeelding bestemmingsplan Buitengebied 2011’

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken bekend dat de gemeenteraad op 7 februari 2011 de bestemmingsplannen ‘Herziening regels bestemmingsplan Buitengebied 2011’ en ‘Herziening verbeelding bestemmingsplan Buitengebied 2011’ gewijzigd heeft vastgesteld. De bestemmingsplannen liggen vanaf vrijdag 13 april 2012, 6 weken ter inzage.

Het bestemmingsplan ‘Herziening regels bestemmingsplan Buitengebied 2011’ wijzigt een aantal regels van de bestemmingsplannen Buitengebied Deel 1, 2 en 3. Het betreft in grote lijnen het actualiseren van de regels aan de nieuwe wetgeving van de WABO, een verruiming van de voorwaarden voor het gebruik van vrijkomende agrarische bebouwing, het actualiseren van de oppervlakte aan bebouwing op niet agrarische bestemmingen en de nieuwe beleidsmaatregel omtrent het huisvesten van buitenlandse werknemers. Tevens is de bijlage met betrekking tot de staat van niet agrarische bedrijven aangepast.

Het bestemmingsplan ‘Herziening verbeelding bestemmingsplan Buitengebied 2011’ betreft het wijzigen van de bestemming van enkele percelen in het buitengebied van de voormalige gemeente Horst aan de Maas. De regels van dit bestemmingsplan sluiten inhoudelijk aan bij de regels van het bestemmingsplan ‘Herziening regels bestemmingsplan Buitengebied 2011’.

Het bestemmingsplan is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Amendement ‘Stationsstraat’

De gemeenteraad heeft op 7 februari 2012 besloten dat het bedrijf gevestigd aan de Stationsstraat 142 omwille van het inperken van uitbreidingsmogelijkheden van het bedrijf. Het amendement is onderdeel van het bestemmingsplan.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) tegen voornoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zo ver de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp kan iedere belanghebbende hiertegen binnen genoemde termijn schriftelijk beroep instellen bij genoemde Afdeling. Welke wijzigingen zijn aangebracht blijkt uit de nota ‘Overzicht wijzigingen’ welke als bijbehorende bijlage bij het bestemmingsplan raadpleegbaar is.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Naar boven