Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 6 april 2012, nr. CZW/S&B 2012-0000225859, tot wijziging van de Regeling aanmerking substantieel bezwarende functies in verband met het vervallen van de substantieel bezwarende functies van Agentschap Telecom en de overgang van de Vrom Inlichtingen en Opsporingsdienst naar de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikel 97, eerste lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling aanmerking substantieel bezwarende functies wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 1, eerste lid, onderdeel b, onder 3°, komt te luiden:

  • Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport:

    • rechercheur;

B

Artikel 1, eerste lid, onderdeel c, vervalt.

C

In artikel 1, eerste lid, wordt onderdeel d geletterd tot onderdeel c.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, J.W.E. Spies.

TOELICHTING

In de afgelopen jaren hebben verschillende (organisatorische) veranderingen plaatsgevonden bij de afdeling Toezicht van het agentschap Telecom bij het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (hierna: het Agentschap). Door de veranderingen is het noodzakelijk de Regeling aanmerking substantieel bezwarende functies (hierna: de Regeling) te wijzigen.

In de Regeling worden bij het Agentschap functies aangemerkt als substantieel bezwarend die inmiddels niet meer bestaan: (senior) opsporingsambtenaar, inspectie-ambtenaar Zee en Binnenvaart en senior toezichthoudend medewerker.

Daarnaast zijn er in de afgelopen jaren bij het Agentschap preventieve maatregelen en wijzigingen in de manier van werken en de arbeidsomstandigheden doorgevoerd, om daarmee de bezwarende elementen van de functies te verminderen waardoor, op termijn, de aanmerking als substantieel bezwarend zou kunnen komen te vervallen.

In 2010 heeft de Arbo Unie de betreffende functies beoordeeld op substantieel bezwarendheid conform de voorgeschreven methodiek en beoordelingsnormen. Op grond van het onderzoek van de Arbo Unie is geconcludeerd dat de werkzaamheden bij het Agentschap niet langer substantieel bezwarend zijn en kunnen worden geschrapt uit de Regeling. Het voornemen van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie om de functies in kwestie te schrappen is door de bestuurder van het Agentschap voorgelegd aan de ondernemingsraad die het voornemen positief heeft beoordeeld.

Tevens is van de gelegenheid gebruik gemaakt om de benaming in artikel 1, eerste lid, onderdeel b, subonderdeel 3 (zie wijzigingsonderdeel artikel I, onder A) aan te passen. Deze wijziging houdt verband met de overgang van het betreffende onderdeel van de VROM- inspectie naar de Inspectie Leefomgeving en Transsport van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Voor de inwerkingtreding van deze wijzigingsregeling is niet aangesloten bij de systematiek van Vaste Verandermomenten, omdat er sprake is van reparatieregelgeving.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, J.W.E. Spies.

Naar boven