Logo Schijndel
Ontwerp ‘omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan’

Camping Sport De Wit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel maken op grond van artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat de ontwerp ‘omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan’ voor de upgrading van Camping Sport De Wit ter inzage ligt.

De omgevingsvergunning omvat: het aanpassen van de gevels aan de hedendaagse consumenteneisen en het veranderen van de entree van het gebouw aan de Rooiseweg 22. Daarnaast wordt in verband met sneeuwbelasting de dakconstructie aangepast en ontstaat er extra kantoorruimte.

Strijdigheid bestemmingsplan

Ter plaatse van de Rooiseweg 22 geldt het bestemmingsplan ‘Buitengebied Herziening 2008’. Het bouwplan past niet binnen het bestemmingsplan omdat de goothoogte overschreden wordt en niet wordt voldaan aan de minimale dakhelling.

Raadsbesluit

Op 8 maart 2012 heeft de gemeenteraad het plan voor d upgrading van Camping Sport De Wit behandeld. Hiertoe heeft zij onder andere besloten:

  • het beeldkwaliteitsplan voor de upgrading vast te stellen;

  • een ‘verklaring van geen bedenkingen’ af te geven, zodat het college bevoegd is de ‘omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan’ te verlenen;

  • af te zien van het vaststellen van een exploitatieplan, omdat het kostenverhaal via een exploitatieovereenkomst verzekerd is.

Exploitatieovereenkomst

In de exploitatieovereenkomst zijn afspraken gemaakt over: kostenverhaal, planschade en inrichtingsvereisten. De zakelijk inhoud van de overeenkomst ligt op het gemeentehuis ter inzage.

Ter inzage

De ontwerp ‘omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan’ voor de upgrading van Camping Sport De Wit met alle daarbij behorende stukken ligt vanaf 13 april zes weken voor een ieder ter inzage. De omgevingsvergunning is te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schijndel.nl. Ook kan de omgevingsvergunning worden ingezien in het informatiecentrum van het gemeentehuis.

Zienswijze

Tegen de ontwerp ‘omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan’ kan een ieder gedurende de bovengenoemde termijn zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Schijndel, Postbus 5, 5480 AA Schijndel.

Als u van de mogelijkheid gebruik wilt maken om mondeling zienswijzen in te brengen, kunt u contact opnemen met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu van de gemeente Schijndel.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van deze ontwerp omgevingsvergunning dan kunt u contact opnemen met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu via telefoonnummer: 073-544 09 99. Voor het inzien van de ontwerp omgevingsvergunning in het informatiecentrum hoeft u geen afspraak te maken. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

Naar boven