Beoordeling aanmeldnotitie MER, Rijndijk 7a, 3962 MX Wijk bij Duurstede

Volgens categorie 14 van onderdeel D van het Besluit m.e.r. 1994 geldt de m.e.r.-beoordelingsplicht bij het oprichten, wijzigen of uitbreiden van een inrichting bestemd voor het fokken, mesten of houden van pluimvee, als het gaat om 40.000 leghennen. Er moet dan worden nagegaan of er zich bijzondere omstandigheden voordoen waardoor een Milieu Effect Rapport nodig is.

Als sprake is van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan het bevoegd gezag beslissen dat een MER moet worden gemaakt. Bij deze beslissing houdt zij rekening met de volgende criteria:

  • de kenmerken van de activiteit;

  • de plaats waar de activiteit wordt verricht;

  • de kenmerken van de potentiële effecten van de activiteit.

Volgens artikel 7.17 hebben burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede besloten dat voor onderstaande activiteit geen Milieu Effect Rapport nodig is, omdat er zich geen ‘bijzondere omstandigheden’ voordoen die om het opstellen van een Milieu Effect Rapport:

  • Maatschap Vernooij, Groenedijkje 7a, 3997 MZ ‘t Goy voor het voornemen tot het uitbreiden van een pluimveehouderij gelegen Rijndijk 7a, 3962 MX Wijk bij Duurstede. Het voornemen betreft in hoofdzaak het wijzigen bestaand stalsysteem en realiseren van een nieuwe stal voor leghennen en daarmee het uitbreiden van het aantal leghennen.

U kunt het besluit tijdens openingsuren inzien van 12 april t/m 23 mei 2012 bij de gemeentehuis Wijk bij Duurstede, Karel de Grotestraat 30, 3962 CL Wijk bij Duurstede. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is bovengenoemd besluit niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij het besluit de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Naar boven