Logo Overijssel
Gebiedsontwikkeling deelgebied Scheerwolde – Noordwest Overijssel

De gebiedsontwikkeling deelgebied Scheerwolde – Noordwest Overijssel bevat voorstellen voor de verbetering van de verkaveling voor de landbouw, het waterbeheer, de inrichting van de natuurgebieden Wetering-Oost en -West, Meenthebrug Noord, Polder Giethoorn en ten noordoosten van het Giethoornsche Meer en de aanleg van fietspaden. Om de ontwikkeling mogelijk te maken zijn er een Ontwerpinrichtingsplan, twee Ontwerpbestemmingsplannen en twee Ontwerpwatergebiedsplannen opgesteld. Voor deze plannen dient via een milieueffectrapportage (m.e.r.) inzichtelijk te worden gemaakt wat de effecten voor het milieu zijn. Daarvoor is Ontwerpmilieueffectrapport (MER)opgesteld.

Bij de voorbereiding van deze besluiten treden Gedeputeerde Staten van Overijssel op als coördinerend orgaan.

Gedeputeerde Staten van Overijssel zijn het bevoegd gezag voor het inrichtingsplan. De gemeenteraad van Steenwijkerland voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het Algemeen Bestuur van het Waterschap Reest en Wieden voor de watergebiedsplannen.

Mogelijkheid van inzien

Mede namens de gemeente Steenwijkerland en het Waterschap Reest en Wieden delen Gedeputeerde Staten van Overijssel mee dat gedurende een periode van 6 weken de volgende documenten ter inzage liggen:

  • het Ontwerpinrichtingsplan Scheerwolde;

  • het Ontwerp-MER Inrichtingsplan Scheerwolde, inclusief bijlagen;

  • het Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied – Landinrichting Wetering-West (Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied Wetering-West dat wordt omsloten door het bestaande natuurgebied de Weerribben (noord- en westzijde), de bebouwing aan de westzijde van de Wetering (oostzijde) en door de N333 (zuidzijde). Het plan voorziet in realisering van een nieuw natuurgebied. Tevens voorziet het bestemmingsplan in de aanleg van een fietspad langs de Wetering (oostzijde) en de Scheerwolderweg);

  • het Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied – Landinrichting Wetering-Oost (Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied Wetering-Oost dat wordt omsloten door de Vloddervaart (noordzijde), het Woldlakebos (oostzijde), de Luteijnweg (zuidzijde) en door de bebouwing aan de oostzijde van de Wetering (westzijde). Het plan voorziet in de realisering van een nieuw natuurgebied);

  • het Ontwerpwatergebiedsplan Wetering Oost en West;

  • het Ontwerpwatergebiedsplan landbouwpolders Scheerwolde.

Van 12 april tot en met 24 mei 2012 zijn deze stukken tijdens openingstijden in te zien op de volgende locaties:

  • Gemeente Steenwijkerland, Vendelweg 1 te Steenwijk;

  • Provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle;

  • Waterschap Reest en Wieden, Blankenstein 540 te Meppel.

Daarnaast zijn de stukken digitaal in te zien:

Informatiedag

Op 26 april 2012 van 15.00 tot 21.00 uur wordt in Streekcentrum Wielewaal te Scheerwolde, Scheerwolderweg 26–28, een inloopbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze inloopbijeenkomst worden de plannen op verzoek toegelicht en kunt u vragen stellen.

Indienen van zienswijzen

Iedereen kan van 12 april t/m 24 mei 2012 zienswijzen tegen het Ontwerp-MER en de ontwerpplannen indienen. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk. Een zienswijze mag zich daarbij beperken tot één document of een gedeelte daarvan.

Schriftelijke zienswijzen kunnen tot en met 24 mei 2012 worden ingediend bij: het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Overijssel, p/a Dienst Landelijk Gebied, Postbus 10051, 8000 GB te Zwolle.

Op aanvraag kunt u uw zienswijze ook mondeling naar voren brengen. U kunt daarvoor een afspraak maken met mevrouw M. Leferink (telefoon 06-46141701).

Inlichtingen

Voor inhoudelijke vragen en de procedure kunt u bellen met de Dienst Landelijk Gebied, mevrouw M. Leferink (telefoon 06-46141701).

Artikel 35 van de Wet Inrichting Landelijk Gebied

Wij maken u attent op artikel 35 van de Wet Inrichting Landelijk Gebied. Dit artikel verbiedt, vanaf de dag waarop het ontwerp van het Inrichtingsplan ter inzage is gelegd tot de afronding van het plan, handelingen te verrichten die de verwezenlijking van het Inrichtingsplan ernstig kunnen belemmeren. Ontheffing hiervan kan worden verleend door Gedeputeerde Staten van Overijssel.

Naar boven