Logo Leudal
Structuurvisie gemeente Leudal

Het college van burgemeester en wethouders van Leudal maakt bekend dat de gemeenteraad op 2 februari 2010 de structuurvisie en de bijlage nota kwaliteit heeft vastgesteld.

De bekendmaking hiervan heeft destijds formeel niet op de juiste wijze plaatsgevonden.

Inhoud structuurvisie

In de structuurvisie gaat de gemeente Leudal de hoofdlijnen voor het ruimtelijk beleid voor de komende jaren vastleggen. Tevens kunt u hierin lezen welke afweging de gemeente maakt als zij wordt gevraagd om mee te werken aan een nieuw initiatief.

De structuurvisie geeft ook aan welke voorzieningen er in de verschillende kernen dienen te zijn. Daarbij worden de 16 kernen onderscheiden in een centrumkern, autonome kernen en agrarische dorpen. Er worden keuzes gemaakt om de goede woonomgeving te beschermen en de natuur in stand te houden. En er wordt aangegeven waar de vestiging van intensieve agrarische bedrijven mogelijk is. Dit zijn een paar van de onderwerpen die in de structuurvisie aan de orde komen.

De nota kwaliteit van de gemeente Leudal bevat de uitgangspunten waarbinnen de gemeente aan initiatiefnemers voor ruimtelijke ontwikkelingen in het buitengebied van de gemeente Leudal (en aanvullend een aantal gebieden binnen de kern) een kwaliteitsbijdrage gaat vragen, dat ter uitwerking van het Limburgs Kwaliteitsmenu. Tevens bevat deze nota de uitgangspunten voor het groenfonds van de gemeente Leudal.

Door middel van de link http://www.broplan.nl/leudal/structuurvisie_v2/planmodule kan als ‘extra’ de startpagina van een volledig digitaal raadpleegbare versie geopend worden.

De structuurvisie is geen bindend document. Tegen het besluit tot vaststelling kan daarom, op grond van artikel 8: van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Heythuysen, 11 april 2012

Naar boven