Logo Zuidplas
Ontwerpwijzigingsplan Brug Esse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken bekend dat met ingang van 12 april 2012 het ontwerpwijzigingsplan Brug Esse Zoom te Nieuwerkerk aan den IJssel, met bijbehorende stukken ter inzage ligt.

Ten behoeve van de ontsluiting van de wijk Esse Zoom Laag moet een nieuwe weg gerealiseerd worden, waardoor een brug over de Ringvaart noodzakelijk is. In het bestemmingsplan ‘Esse Zoom’ is binnen de bestemming ‘Groen’ een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om mogelijk te maken dat de op de plankaart opgenomen aanduidingen ‘verkeer’, ‘brug’ en ‘langzaamverkeersroute’ ter plaatse met ten hoogste 30 meter kan worden verlegd. Het wijzigingsplan maakt de realisatie van de ontsluitingsweg middels een schuin tracé mogelijk.

Te inzagelegging

Het ontwerp wijzigingsplan ligt met ingang van 12 april 2012 gedurende 6 weken ter inzage tijdens openingsuren in het raadshuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het ontwerp wijzigingsplan is in deze periode ook digitaal te raadplegen op de website van de gemeente Zuidplas als pdf-bestand (www.zuidplas.nl).

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan: burgemeester en wethouders van Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel, onder vermelding van ‘zienswijzen ontwerpwijzigingsplan Brug Esse Zoom Nieuwerkerk aan den IJssel’. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt via het secretariaat van de afdeling VROM (telefoonnummer 0180-637711).

Naar boven