Logo Soest
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Klaarwater, Smitsveen en Bosstraat’

Burgemeester en wethouders van Soest maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 15 maart 2012 het bestemmingsplan ‘Klaarwater, Smitsveen en Bosstraat’ gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan, omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

Wijzigingen

De naar voren gebrachte zienswijzen hebben bij de vaststelling van het bestemmingsplan geleid tot het aanbrengen van wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast was er aanleiding om enkele ambtshalve wijzigingen in het bestemmingsplan aan te brengen. De wijzigingen hebben betrekking op de verbeelding, de regels en de toelichting. Voor een compleet overzicht van de wijzigingen, de inhoud van het bestemmingsplan en overige relevante stukken, wordt verwezen naar de locaties waar de stukken ter inzage zijn gelegd.

Inzien

Het raadsvoorstel en -besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan ‘Klaarwater, Smitsveen en Bosstraat’ en de daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 12 april 2012 tot en met woensdag 23 mei 2012 ter inzage bij het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Soest en bij Idea, kunstencentrum, theater en bibliotheek, Willaertsstraat 49 te Soest, alsmede bij bibliotheek Soesterberg Idea, Rademakerstraat 97 te Soesterberg.

Het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis is iedere werkdag geopend tussen 08.30 uur en 13.00 uur en op donderdag tussen 08.30 uur en 20.00 uur. Idea, kunstencentrum, theater en bibliotheek is van dinsdag tot en met vrijdag geopend tussen 11.00 uur en 20.00 uur en op zaterdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur. De bibliotheek Soesterberg Idea is op maandag geopend tussen 13.30 uur en 17.00 uur, op woensdag tussen 11.00 uur en 17.00 uur, op vrijdag tussen 13.30 uur en 20.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 uur en 12.30 uur (1e zaterdag van de maand).

Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan digitaal beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Soest: www.soest.nl.

Bij het Omgevingsloket is het ontwerpbestemmingsplan tegen vergoeding verkrijgbaar.

Digitaal raadplegen

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de gemeentelijke bestemmingsplansite: www.soest.nl/bestemmingsplannen.

Ook zijn de stukken digitaal te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de inzage termijn van zes weken (dus vanaf donderdag 12 april 2012 tot en met woensdag 23 mei 2012) beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig overeenkomstig artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening zienswijzen naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van de gemeente Soest.

Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Tevens kan eenieder beroep instellen tegen de wijzigingen, die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Dit is wel het geval als gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan.

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Soest treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Woensdag 11 april 2012

Burgemeester en wethouders van Soest.

Naar boven