Logo Weesp
Voorontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied Weesp en voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen Weesp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weesp maken bekend dat zij bovengenoemde 2 bestemmingsplannen hebben voorbereid en op 4 april 2012 met deze plannen hebben ingestemd. Deze plannen zijn opgesteld met als doel voor deze gebieden een actueel juridisch-planologisch kader neer te leggen en de bestemmingsplannen te ordenen. Er is gekozen voor nieuwe bestemmingsplannen die groter zijn in omvang en meer éénduidig en actueel qua inhoud. Bij het opstellen van de plannen is de bestaande, legale situatie binnen de plangebieden het uitgangspunt geweest; de plannen zijn conserverend van aard.

Het voorontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied Weesp behelst het gebied buiten de bebouwde kom (exclusief de Bloemendalerpolder). Het voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen Weesp behelst het gebied binnen de bebouwde kom, waar thans de bedrijventerreinen zijn gevestigd. Voor de precieze grenzen van de voorontwerpbestemmingsplannen wordt verwezen naar de stukken op de website. Het overige gebied (exclusief de Bloemendalerpolder) zal in het bestemmingsplan Stedelijk Gebied Weesp worden opgenomen. Dit voorontwerpbestemmingsplan zal in een later stadium ter inzage worden gelegd.

Raadplegen van de voorontwerpbestemmingsplannen

De twee voorontwerpbestemmingsplannen worden met ingang van 12 april 2012 gedurende zes weken (tot en met woensdag 23 mei 2012) tijdens openingsuren ter inzage gelegd bij de receptie in het stadskantoor, Nieuwstraat 70a in Weesp. Ook zijn de plannen raadpleegbaar via de website van de gemeente Weesp. De voorontwerpbestemmingsplannen kunnen ook worden bekeken op www.ruimtelijkeplannen.nl (voor het voorontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied Weesp: NL.IMRO.0457.BP0200LG-vo01 en voor het voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen Weesp: NL.IMRO.0457.BP0300BT-vo01).

Inspraakreacties

Eenieder wordt in de gelegenheid gesteld om gedurende de bovengenoemde periode van zes weken te reageren op deze voorontwerpbestemmingsplannen. Schriftelijke reacties kunt u richten aan het college van burgemeester & wethouders, Postbus 5099, 1300 GB te Weesp, onder vermelding van het bestemmingsplan waarop uw reactie betrekking heeft. Als u nog vragen heeft, of als u een digitale of mondelinge reactie wilt geven, dan kunt u hiervoor via het contactformulier op de website of via het e-mailadres actualisatiebp@weesp.nl een afspraak maken met de betrokken projectleider.

Uw reactie wordt betrokken in de procedure die leidt tot het ontwerpbestemmingsplan. Op uw ingediende reactie zal het college van burgemeester & wethouders schriftelijk reageren.

Naar boven