Logo Groesbeek
Inzage ontwerpbestemmingsplan ‘Het Hoogh’

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken conform artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied plaatselijk bekend als Het Hoogh. Gelijktijdig is besloten om eenieder de mogelijkheid te bieden een zienswijze in te dienen op dit ontwerpbestemmingsplan bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 in Groesbeek. Het ontwerpbestemmingsplan omvat:

het terrein tussen de Bremstraat, Dries en Korenbloemstraat in de wijk De Stekkenberg. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Het plan biedt een actuele regeling voor de reeds ontwikkelde plannen die op basis van een eerder gevoerde 19,2 WRO procedure mogelijk zijn gemaakt. Ten opzichte van de 19,2 WRO procedure biedt dit ontwerpbestemmingsplan een flexibelere regeling voor een tiental kavels op drie locaties (aan de Bremstraat, Dries en Korenbloemstraat), met dien verstande dat de regeling uitdrukkelijk niet voorziet in een vermeerdering van het woningaantal, maar wel de mogelijkheid biedt om minder woningen op bovenstaande locaties te realiseren. Tot slot wordt flexibiliteit geboden in de woningtypen (vrijstaand en twee-onder-een-kap) die op de genoemde drie locaties gerealiseerd mogen worden.

Eenieder wordt met ingang van 11 april tot en met 22 mei 2012 in de gelegenheid gesteld om in het gemeentehuis van Groesbeek (Dorpsplein 1) bij het omgevingsloket kennis te nemen van het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Het Hoogh’ (en de bijbehorende stukken). Het loket is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en op maandagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur.

Tevens is het ontwerpbestemmingsplan ‘Het Hoogh’ te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0241.BPHet Hoogh-ONW1 en op de gemeentelijke internetsite, www.groesbeek.nl onder plannen en projecten, digitale bestemmingsplannen.

Eenieder kan binnen de genoemde termijn van 6 weken schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Groesbeek, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is nog niet mogelijk via internet/e-mail een zienswijze in te dienen.

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw C. Sleyfer, afdeling Ruimte en Welzijn, cluster Ruimte, telefoonnummer 024–39 96 217.

Naar boven