Logo Tynaarlo
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan appartementencomplex Tynaarlosestraat 21–27 te Vries

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 21 februari 2012 het bestemmingsplan appartementencomplex Tynaarlosestraat 21–27 te Vries gewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan is opgesteld om de realisatie van een appartementencomplex met maximaal 39 appartementen mogelijk te maken op het voormalige ACM/Van der Vinneterrein aan de Tynaarlosestraat te Vries.

Het vastgestelde plan wijkt op de volgende punten af van het ontwerp:

  • het maatvoeringsvlak op de verbeelding (m.b.t. de bouwhoogte) ter plaatste van het westelijke gebouw is omwille van een dakoverstek in geringe mate gewijzigd;

  • in artikel 1. bb en 1. cc: zijn de begrippen ‘woning’ en ‘wooneenheid’ geschrapt;

  • in artikel 1.g is het begrip ‘appartement’ toegevoegd; een voor bewoning bestemd onderdeel van een gebouw dat blijkens zijn indeling en inrichting bestemd is voor de zelfstandige huisvesting van één huishouden;

  • in zowel de toelichting als de regels is, daar waar met betrekking tot het appartementencomplex Tynaarlosestraat 21–27 gesproken werd van woning/wooneenheid, de terminologie vervangen door het begrip appartement;

  • in artikel 2 is een liftopbouw als ondergeschikte bouwdeel toegevoegd;

  • aan artikel 4.2, onder c is de zinsnede toegevoegd: ‘..., met dien verstande dat de bouwhoogte op zijerven of achtererven die grenzen aan...’;

Kom het bestemmingsplan even inzien!

Het besluit tot gewijzigde vaststelling en het bestemmingsplan, liggen vanaf vrijdag 13 april 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het bestemmingsplan kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan gedurende deze periode op onze website www.tynaarlo.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl bekijken.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan, kan tegen deze wijzigingen beroep aantekenen. Het beroepschrift kan men richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 Wet Ruimtelijke Ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen de beroepsgronden niet meer worden aangevuld.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie van de gemeente Tynaarlo, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven