Logo Wijdemeren
Ontwerpbestemmingsplan Kernen Ankeveen, Kortenhoef en Nieuw-Loosdrecht

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Kernen Ankeveen, Kortenhoef en Nieuw-Loosdrecht ter inzage wordt gelegd.

Het plangebied

Het plangebied behelst de kernen Ankeveen, Kortenhoef en Nieuw-Loosdrecht. Voor de kernen gelden thans analoge bestemmingsplannen uit de jaren 2007 en 2008. Deze plannen voldoen technisch echter nog niet aan de geldende RO-standaarden voor digitale raadpleegbaarheid en uitwisselbaarheid. Dit plan wordt opgesteld volgens de geldende RO-standaarden en daarmee digitaal raadpleegbaar. Verder worden verleende bouw- en omgevingsvergunning, doorlopen ruimtelijke procedures en 'schoonheidsfoutjes' herstelt in dit plan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van maandag 16 april 2012 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage. U kunt dit plan op de volgende wijze inzien:

  • in het gemeentehuis (afdeling R.O.) aan de Rading 1, Loosdrecht van 8.30–12.30 uur

  • op www.wijdemeren.nl (actueel/ter inzage)

  • op de landelijke website van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u schriftelijk en/of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen richt u aan de raad van de gemeente Wijdemeren, postbus 190, 1230 AD Loosdrecht. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze of het inwinnen van informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer: (035) 65 59 444.

Naar boven