Logo Amsterdam - Noord
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Hamerstraatgebied, ontwerpexploitatieplan voor bestemmingsplan Hamerstraatgebied en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Hamerstraatgebied

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Het ontwerpbestemmingsplan Hamerstraatgebied, het ontwerpexploitatieplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met bijbehorende stukken met ingang van 11 april 2012 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • de balie Vergunningen van stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur en donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan Hamerstraatgebied met bijbehorende stukken staat op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen. Op de laatstgenoemde site kunt u het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ook downloaden. Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0363.N1002BPSTD-OW01.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door (vanuit het westen, met de klok mee) door: Het Motorkanaal, de Meeuwenlaan, de Vogelkade, de zesde Vogelstraat, de Zamenhofstraat, de G.T. Ketjenweg, de Noordkade van het resterend deel van het Joh. Van Hasseltkanaal-oost en het IJ.

Doel van het bestemmingsplan Hamerstraatgebied is om een juridisch-planologische basis te bieden voor de beoogde transformatie van het gebied van een traditioneel bedrijventerrein naar een gemengd werk-woongebied. Om dit doel te bereiken wordt naast bedrijvigheid een breed scala aan functies toegestaan in het plangebied, zoals kantoren, kantoorachtige bedrijven, voorzieningen en op -kleine schaal- wonen.

Exploitatieplan

Het gebied waar het exploitatieplan betrekking op heeft wordt begrensd (vanuit het westen, met de klok mee) door: het Motorkanaal, de Meeuwenlaan, de Vogelkade, de zesde Vogelstraat, de Zamenhofstraat, de G.T. Ketjenweg, de Noordkade van het resterend deel van het Joh. Van Hasseltkanaal-oost en het IJ.

Het exploitatieplan vormt de juridische basis om de door de gemeente gemaakte en te maken kosten in het kader van het bestemmingsplan Hamerstraatgebied te verhalen op eigenaren van in het exploitatiegebied gelegen gronden. Het kostenverhaal via het exploitatieplan kan uitsluitend plaatsvinden als een omgevingsvergunning aan de orde is. De exploitatieopzet beschrijft de kosten en opbrengsten in het plan en op welke wijze de kosten toegerekend worden aan de verschillende eigenaren. In dit verband omschrijft het exploitatieplan welke werken en werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd in het kader van het bouwrijp maken, de aanleg van nutsvoorzieningen en de inrichting van de openbare ruimte.

De gemeente maakt bij dit exploitatieplan geen gebruik van de mogelijkheid om eisen te stellen aan (de uitvoering van) het bouwrijp maken, de aanleg van nutsvoorzieningen en de inrichting van de openbare ruimte. Het stadsdeel acht dit niet noodzakelijk omdat de te reconstrueren openbare ruimte binnen het exploitatiegebied, op enkele percelen na, eigendom van de gemeente is.

Hogere waarden

Vanwege het opheffen van de status van gezoneerd industriegebied van het Hamerstraatgebied, komt het plangebied in de geluidszone van het verkleinde industrieterrein te liggen. De bestaande (voormalige dienst-) woningen in het plangebied komen hiermee onder het regime van de Wet geluidshinder te vallen. Dit heeft tot gevolg dat voor twee woningen aan de Aambeeldstraat (nr. 4 en 6) een hogere waarde dan de voorkeurswaarde vastgesteld dient te worden. Met het bestemmingsplan ligt daarom het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden ter inzage.

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de deelraad van stadsdeel Noord.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de deelraad van stadsdeel Noord, onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan Hamerstraatgebied, ter attentie van mevrouw N. Schrama, postbus 37608, 1030 BB Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met mevrouw N. Schrama, telefoonnummer 020-634 9432.

Zienswijze ontwerpexploitatieplan

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpexploitatieplan naar voren brengen bij de deelraad van stadsdeel Noord.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de deelraad van stadsdeel Noord, onder vermelding van zienswijze ontwerpexploitatieplan, ter attentie van mevrouw N. Schrama, postbus 37608, 1030 BB Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met mevrouw N. Schrama, telefoonnummer 020-634 9432.

Zienswijze ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarde

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, onder vermelding van zienswijze ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden, ter attentie van mevrouw N. Schrama, postbus 37608, 1030 BB Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met mevrouw N. Schrama, telefoonnummer 020-634 9432.

Amsterdam-Noord, 10 april 2012

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, H.B.P. Elbers, secretaris.

R. Post, voorzitter.

Naar boven