Logo Baarn
Bestemmingsplan ‘4 flats aan de Schaepmanlaan’ vastgesteld en omgevingsvergunning verleend voor 72 + 20 woningen Schaepmanlaan Baarn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat de gemeenteraad van Baarn in de openbare vergadering van 28 maart 2012 het bestemmingsplan ‘4 flats aan de Schaepmanlaan’ (ongewijzigd) heeft vastgesteld.

Plangebied en inhoud van het bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het bestemmingsplangebied ‘4 flats aan de Schaepmanlaan’ ligt aan de noordkant van Baarn, tussen de Schaepmanlaan en De Geerenweg.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om de 4 bestaande flats uit te breiden met een 5e woonlaag in de bestaande kapruimte en een uitbouw voor een lift. In samenhang hiermee wordt een ingrijpende renovatie uitgevoerd. Het betreft het renoveren van 72 woningen en het nieuw bouwen van 20 woningen op 4 flatgebouwen aan de Schaepmanlaan te Baarn.

Coördinatieregeling

De totstandkoming van de planologische procedure voor dit bestemmingsplan heeft plaatsgevonden met toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wro. In verband hiermee wordt naast het bestemmingsplan ook de omgevingsvergunning ter inzage gelegd. De omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteiten bouwen, slopen, kappen en het realiseren van inritten.

Wilt u het bestemmingsplan of de omgevingsvergunning inzien?

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en raadsvoorstel met bijbehorende andere documenten en de omgevingsvergunning inzien van dinsdag 10 april tot en met maandag 21 mei 2012 in het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn bij de balie Frontoffice gedurende de openingstijden op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur. Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens:

  • digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de knop bestemmingsplannen (tabblad ID en planidentificatie NL.IMRO.0308.000022-VA01). Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies.

  • digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.baarn.nl, via de knop bestemmingsplannen.

Beroep instellen

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tegen het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning staat gedurende de termijn van terinzagelegging (van dinsdag 10 april tot en met maandag 21 mei 2012) rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad respectievelijk het college hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken.

Beroep kunt u instellen bij: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl.

Het indienen van een beroep schorst de werking van de besluiten niet. Om dit laatste te bereiken kan, gedurende de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift, afzonderlijk een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van de besluiten opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven