Logo Staphorst
Ontwerpbestemmingsplan Olde Maten en Veerslootlanden

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat vanaf woensdag 11 april 2012 het volgende ontwerpbestemmingsplan 6 weken ter inzage ter inzage ligt op het gemeentehuis, Binnenweg 26, 7951 DE te Staphorst:

‘Olde Maten en Veerslootlanden’

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om in een gebied dat globaal wordt begrens door de Stadswijksloot–Stadswegsloot–Turfsloot–Postweg en Dekkersland (natte) natuur in stand te houden en te ontwikkelen met daarnaast de mogelijkheid om extensieve dagrecreatie mogelijk te maken.

Het gebied Olde Maten en Veerslootlanden (in totaal 993 hectare) wordt in opdracht van de provincie Overijssel opnieuw heringericht door Dienst Landelijk Gebied (DLG). Staatsbosbeheer zal uiteindelijk het gebied beheren, in samenwerking met de Agrarische Natuurvereniging.

Milieueffectrapportage (MER)

Voor de herinrichting van het gebied Olde Maten en Veerslootlanden geldt een milieueffectrapportageplicht. Het gaat namelijk om een activiteit die betrekking heeft op een functiewijziging naar natuur, recreatie of landbouw met een oppervlakte van 250 ha of meer. In het MER zijn de effecten van de gewenste inrichting van het gebied op natuur, milieu en omgeving in beeld gebracht. Het MER vormt in belangrijke mate de onderbouwing voor het bestemmingsplan. Het ontwerp-MER ligt tevens met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Landbouweffectrapportage (LER)

Op verzoek van de gemeenteraad van Staphorst is aanvullend om een LER gevraagd. In het LER zijn de effecten van de natuur op de ontwikkelingsmogelijkheden van de landbouw beschreven. Ook deze rapportage zal betrokken worden bij de uiteindelijke vaststelling van het bestemmingsplan en ligt mede met het ontwerpbestemmingsplan en het MER ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan is samen met het MER en de LER, in pdf-formaat te raadplegen via www.staphorst.nl en:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0180.5102011003-ON01

De digitale bestanden zijn beschikbaar op: http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/staphorstplannen/NL.IMRO.0180.5102011003-

Informatieavond

Naast het raadplegen van de stukken kunt u zich tevens laten informeren over het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken tijdens een inloopbijeenkomst op 24 april 2012. Deze bijeenkomst wordt gehouden vanaf 18:00 tot 21:30 in de Veldschuur Bid en Werk aan de Wijkweg 2 te Rouveen.

Zienswijzen

Tijdens de terinzagetermijn kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen over het plan bij de gemeenteraad van Staphorst. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van Staphorst, Postbus 2, 7950 AA te Staphorst. Een mondelinge zienswijze kan worden ingebracht via de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt met de publieksbalie Grondgebied, telefoonnummer 0522-467467 of via het algemene nummer van de gemeente 0522-467400. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het betreffende ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven