Logo Nunspeet
Vastgesteld uitwerkingsplan en exploitatieplan Molenbeek

Met ingang van woensdag 11 april 2012 ligt in de infohoek in de hal van het gemeentehuis, gedurende zes weken voor eenieder ter inzage het door het college van burgemeester en wethouders op 14 februari 2012 gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan Molenbeek fase 1 en het op 29 maart 2012 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde exploitatieplan Molenbeek. Het bestemmingsplan en het exploitatieplan zijn ook te raadplegen op de website van de gemeente Nunspeet (www.nunspeet.nl).

Het plangebied Molenbeek ligt aan de noordoostkant van Nunspeet, tussen de Bovenweg, de Molenweg en de Elburgerweg en voorziet in de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk. In het uitwerkingsplan is de globale bestemming nader uitgewerkt. Fase 1 voorziet in de mogelijkheid om maximaal 284 woningen te realiseren. Dit zijn 45 vrijstaande woningen, 52 twee-onder-een-kapwoningen, 175 rijenwoningen en 12 appartementen. Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp uitwerkingsplan wordt verwezen naar de zienswijzennota en het gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan.

Het exploitatieplan biedt de grondslag van het publiekrechtelijk kostenverhaal. Bij de vaststelling van het exploitatieplan zijn ten opzichte van het ontwerpexploitatieplan wijzigingen doorgevoerd. Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpexploitatieplan wordt verwezen naar de zienswijzennota, de nota van wijzigingen en het gewijzigd vastgestelde exploitatieplan.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen de hiervoor genoemde besluiten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze ingediend heeft. Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht kan een belanghebbende beroep instellen.

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen de beroepsgronden niet meer worden aangevuld.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor vragen over het uitwerkingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via doorkiesnummer (0341) 259435.

Naar boven