Logo Amstelveen
Vaststelling bestemmingsplan 1e Herziening Amstelveen Noord-West, Tulpenburg-De Schulp

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 28 maart 2012 het

‘Bestemmingsplan 1e Herziening Amstelveen Noord-West, Tulpenburg-De Schulp’. (IDN: NL.IMRO.0362.05B-VG01) gewijzigd heeft vastgesteld. De, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, gewijzigde vaststelling is het gevolg van een aantal ambtshalve wijzigingen, welke zijn doorgevoerd ter verduidelijking van de regels en met oog op de uniformiteit van de bestemmingsplannen van Amstelveen. De ruimtelijke mogelijkheid tot het realiseren van een ondergrondse of een halfverdiepte parkeergarage is toegevoegd en de maximale goothoogte voor Tulpenburg (Wonen – 1) is met 1 meter verlaagd.

Het bestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels en toelichting heeft betrekking op de volgende locaties in Elsrijk Oost:

  • 1. Locatie Tulpenburg; gelegen tussen de Runmoolen aan de noordzijde, Tulpenburg aan de oostzijde en de bebouwing aan de Lucas van Leijdenweg en de Rembrandtweg ten zuidwesten en westen.

  • 2. Locatie De Schulp. Deze locatie grenst in het noorden aan De Schulp, in het oosten aan de Burgemeester Haspelslaan, aan de westzijde aan het groene raamwerk en stedelijke ecologische verbindingszone van Tulpenburg en in het zuiden aan de Lucas van Leijdenweg en Rozenoord.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende kaart (digitale verbeelding), planregels en toelichting ligt met ingang van 5 april 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij:

  • Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30–16.30 uur, vrijdag 8.30–12.30 uur);

  • Het vastgestelde bestemmingsplan is gedurende de termijn van tervisielegging tevens te bekijken op internet via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: Bestemmingsplan-Structuurvisie, welke ruimtelijke plannen zijn in voorbereiding?)

  • En via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.05B-VG01

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • 1. degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3. door eenieder tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het plan bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven