Logo Zwartewaterland
Vaststelling bestemmingsplan ‘Partiële herziening geluidzone Zwartsluis Scheepswerf Poppen’ en besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Zwartewaterland op 29 maart 2012 het bestemmingsplan ‘Partiële herziening geluidzone Zwartsluis Scheepswerf Poppen’ heeft vastgesteld. De verruiming is bedoeld om voldoende geluidruimte te creëren voor de bedrijfsvoering van Scheepswerf Poppen en een aantal nabijgelegen bedrijven. Daarnaast wordt voor de bewoners vastgelegd met welke geluidbelasting zij maximaal rekening kunnen houden. Buiten deze geluidzone mag de geluidbelasting niet hoger dan 50 dB(A) zijn.

Als gevolg van de wijziging van de geluidzone is voor een aantal woningen binnen die zone een hogere grenswaarde vastgesteld. Burgemeester en wethouders hebben op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder op 28 februari 2012 hogere grenswaarden vastgesteld voor woningen aan de Zomerdijk (39, 42, 43, 45, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 65 en 72), De Nieuwesluis (25A, 25B, 51, 53, 55, 57, 63), Lijnbaan (2–16 even nummers), Zeilmakerij (2–12 even nummers), De Riemers (1-11 oneven nummers) en Schuttevaerlaan (18-32 even nummers).

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het hogere waardebesluit met bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 4 april 2012 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen in die periode worden ingezien in het gemeentehuis te Hasselt. Het gemeentehuis is op werkdagen van 8:30 tot 12:30 geopend. ’s Middags kunt u hier op afspraak terecht. Ook zijn het bestemmingsplan en het hogere waardebesluit in te zien op de website van de gemeente, www.zwartewaterland.nl, onder ‘bestemmingsplan Scheepswerf Poppen’. Op www.ruimtelijkeplannen.nl is een interactieve digitale versie van het bestemmingsplan te vinden.

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen tegen het bestemmingsplan en hogere waardebesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a) belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad of het college van burgemeester en wethouders van Zwartewaterland;

  • b) belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien naast het beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven