Logo Apeldoorn
Ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitplan Loenen en Veldhuizen

Van 5 april 2012 tot en met 16 mei 2012 ligt voor iedereen ter inzage het ontwerp van het bestemmingsplan Loenen en Veldhuizen. Het ontwerp heeft betrekking op de actualisatie van de geldende bestemmingsplannen voor Loenen en Veldhuizen.

Het plangebied bestaat uit het dorp Loenen, Zilven, het MOB-complex Veldhuizen en de driehoek Veldhuizen. De gemeenteraad is voornemens geen exploitatieplan vast te stellen. Gelijktijdig ligt ter inzage het concept-beeldkwaliteitplan Loenen en Veldhuizen, dat dezelfde begrenzing heeft. In dit beeldkwaliteitplan zijn de gebiedsgerichte welstandscriteria opgenomen, waaraan aanvragen om omgevingsvergunningen voor het bouwen zullen worden getoetst.

Eind 2010 heeft een voorontwerpbestemmingsplan ter visie gelegen. Op het voorontwerp zijn inspraakreacties ingediend. In de inspraaknota is een overzicht van deze reacties en het gemeentelijk commentaar daarop opgenomen. Deze nota is in bijlage 21 van de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan te vinden.

Naast aanpassingen voortvloeiend uit de inspraak is het voorontwerp op een aantal andere aspecten aangepast. De belangrijkste aanpassing is allereerst het rechtstreeks mogelijk maken van de bouw van 13 nieuwe woningen. Het betreft onderstaande locaties:

  • Leeuwenbergweg naast nr. 12, realisatie van 1 woning;

  • Reuweg naast nr.41, realisatie van 2 woningen;

  • Eerbeekseweg naast nr. 70, realisatie van 1 woning;

  • Eerbeekseweg naast nr. 71, realisatie van 1 woning;

  • Bergakkerweg tussen nr. 18a en nr. 20, realisatie van 1 woning;

  • Bergakkerweg ten zuiden van nr. 21, realisatie van 2 woningen;

  • Horstweg naast nr. 17, realisatie van 1 woning;

  • Hoofdweg naast nr. 132a, realisatie van 1 woning;

  • Hoofdweg naast nr. 164, realisatie van 1 woning;

  • Hoofdweg naast nr. 146 en Boterweg naast nr. 19, realisatie van 2 woningen.

Daarnaast worden een drietal wijzigingsbevoegdheden opgenomen. Dit betekent dat na inwerkingtreding nog een ruimtelijke procedure doorlopen moet worden voordat omgevingsvergunningen kunnen worden afgegeven. Het gaat om de volgende percelen:

  • Voorsterweg 45, realisatie van 6 gestapelde woningen in één hoofdbouwmassa en maximaal 2 twee-onder-een-kapwoningen. Dit betreft een bestaande wijzigingsbevoegdheid uit het geldende bestemmingsplan;

  • Hameinde 1, realisatie van 2 woningen onder voorwaarden van beëindigen bestaand bedrijf.

  • Hameinde naast nr. 2c, realisatie van 1 woning onder voorwaarde van beëindigen bestaand bedrijf aan Hameinde 1.

Ook heeft een inventarisatie plaatsgevonden van de in het plangebied aanwezige cultuurhistorisch waardevolle bebouwing. Ter bescherming van de cultuurhistorische waarde van een aantal van deze panden is een aanvullende regeling getroffen in het bestemmingsplan. De inventarisatie is als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan opgenomen.

Tijdens de periode van terinzagelegging kan eenieder zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van ‘zienswijze over ontwerpbestemmingsplan Loenen en Veldhuizen’. De zienswijzenbrief moet door u ondertekend worden en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten. Voor het indienen van uw mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer H. Groeneveld, telefoonnummer (055) 580 2569.

Tijdens de periode van terinzagelegging kan eenieder zowel schriftelijk als mondeling op het concept-beeldkwaliteitplan reageren. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar de dienst Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van ‘reactie op beeldkwaliteitplan Loenen en Veldhhuizen’. Voor uw mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de heer E. Leusink, telefoonnummer (055) 580 2452.

Voor (een deel van) de in dit plan opgenomen ontwikkelingen is tevens een hogere grenswaarde als bedoeld in de Wet geluidhinder vereist. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde ligt ook ter inzage. De bijbehorende publicatie is opgenomen onder het kopje Wet geluidhinder.

Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan zijn in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via onze internetsite www.apeldoorn.nl/inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan en het concept-beeldkwaliteitplan liggen in het stadhuis ter inzage. In het stadhuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. Medewerkers van de informatiebalie kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan in elektronische vorm kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis.

Het stadhuis is geopend op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 16.00 uur, donderdagavond van 18.00 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Apeldoorn, 4 april 2012

Naar boven