Logo Sliedrecht
Vastgesteld bestemmingsplan Oude Uitbreiding West deel B + C en besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

De gemeenteraad van Sliedrecht heeft op 27 maart 2012 het bestemmingsplan Oude Uitbreiding West deel B + C met ID-nummer NL.IMRO.0610.bp15OUWdeelBC-3001 gewijzigd vastgesteld. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal (ambtshalve) wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het ‘Overzicht wijzigingen’, behorende bij het raadsbesluit.

Op 20 maart 2012 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten tot vaststelling van hogere waarden voor 62 woningen in het bouwplan Oude Uitbreiding West, deelgebied BC.

Ter inzage

Het bestemmingsplan alsmede het besluit hogere grenswaarden liggen vanaf 10 april 2012 tijdens kantooruren gedurende zes weken, dus tot en met 22 mei 2012, ter inzage in het gemeentekantoor, Industrieweg 11

Het bestemmingsplan, het besluit hogere grenswaarden en de bijbehorende bijlagen zijn als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten → Ruimtelijke Plannen

Het bestemmingsplan is daarnaast ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart.

Mogelijkheid beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan alsmede tegen het besluit hogere grenswaarden kan tijdens de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op de ontwerpbesluiten heeft ingebracht, door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en door eenieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Crisis- en herstelwet

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen de besluiten. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding bestemmingsplan en hogere waarden besluit

Het vastgestelde bestemmingsplan en hogere waarden besluit treden in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van beide besluiten niet. Wel is het mogelijk de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij een dergelijk verzoek wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven