Logo Eindhoven
Vastgesteld bestemmingsplan ‘High Tech Campus Eindhoven-Klotputten’

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 27 maart 2012 het bestemmingsplan ‘High Tech Campus Eindhoven-Klotputten’ vastgesteld op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht. De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op ondergeschikte redactionele wijzigingen.

Het bestemmingsplan beoogt de huidige High Tech Campus Eindhoven (HTCE) te voorzien van een actueel juridisch kader om het bestaande hoogwaardige campusterrein te behouden en verder uit te breiden. Vanwege de wettelijke actualiseringsplicht wordt het bestemmingsplan ter plaatse van het naastgelegen gebied Klotputten ook meegenomen in deze herziening. Dit deel van het bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard. Het plangebied omvat globaal gezien de huidige HTCE en het gebied Klotputten. Het plangebied wordt begrensd door het Dommeldal aan de noord- en westzijde, door de Rijksweg A2/A67 aan de zuidzijde en de Prof. Holstlaan aan de oostzijde.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 5 april 2012 tot en met donderdag 17 mei 2012 ter inzage bij het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn:

Zonder afspraak:

maandag t/m vrijdag van 09.00–13.00 uur

Met afspraak:

maandag t/m vrijdag van 13.00–16.30 uur en

maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur.

Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Daarnaast kan het bestemmingsplan worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.eindhoven.nl/bestemmingsplannen

Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80022-0301

De bronbestanden zijn beschikbaar via de volgende link: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80022-/NL.IMRO.0772.80022-0301/

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van vrijdag 6 april 2012 tot en met donderdag 17 mei 2012 beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

  • Iedere belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan door de raad in het ontwerp zijn aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 18 mei 2012. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

I:\STB\Afdeling Stedenbouw\RUIMTELIJKE PLANNEN\BESTEMMINGSPLANNEN\80022 High Tech Campus Eindhoven-Klotputten\04 Vaststelling\publicatie\publ.vastgest.bp.HTCE-Klotputten.LG12003398.doc

Naar boven