Logo Lingewaal
Vaststelling bestemmingsplan ‘Fort Vuren’ te Vuren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken volgens het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering 8 maart 2012 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Fort Vuren’ te Vuren vast te stellen.

Aanleiding en doelstelling bestemmingsplan

Het plangebied wordt gevormd door het forteiland en de omliggende fortgracht en is gelegen aan de Waaldijk 29 te Vuren ten westen van de kern Vuren aan de Waal.

Volgens het geldende bestemmingsplan ‘Waaldijk Vuren, 1e herziening’, heeft het betreffend plangebied de bestemming ‘Beschermd natuurgebied met subbestemming defensiedoeleinden (bNd)’. De door de initiatiefneemster (de Stichting Wandel- & FietsForten) gewenste ontwikkeling is op grond van deze bestemming formeel niet mogelijk. Deze ontwikkeling betreft een recreatieve en educatieve bestemming in de sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. (restaurant, erfgoedlogies, kleinschalig kamperen, exposities, presentaties en feesten).

De functie van het bestemmingsplan is het juridisch kader scheppen voor de voormelde gewenste ontwikkeling.

Anterieure overeenkomst

Verder heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen en het verhaal van kosten (planschade en andere ontwikkelingskosten zoals kosten voor de afvalwaterverwerking) te regelen door middel van een anterieure overeenkomst.

Inzagentermijn

Het besluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 5 april 2012 gedurende zes weken tot en met 16 mei 2012 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345 63 40 00.

Daarnaast kun u via de internetsite (www.lingewaal.nl → bestemmingsplannen → vastgestelde plannen) kennisnemen van dit vastgestelde bestemmingsplan. Tevens op de volgende site: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0733.BpFortVuren-VA01

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen tijdens de termijn van ter inzage legging (van 5 april 2012 tot en met 16 mei 2012) beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder tijdens deze termijn beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Aanvullend kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Asperen, 4 april 2012

Burgemeester en wethouders van Lingewaal.

Naar boven