Logo Huizen
Vastgesteld bestemmingsplan Hoofdwinkelcentrum met bijbehorend exploitatieplan en besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Huizen maken overeenkomstig art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Hoofdwinkelcentrum met bijbehorend exploitatieplan op 22 maart 2012 door de gemeenteraad gewijzigd zijn vastgesteld.

Bij besluit van 14 februari 2012 hebben burgemeester en wethouders op grond van de Wet geluidhinder besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden zoals bedoeld in deze wet in verband met fysieke aanpassingen van wegen in het plangebied van het bestemmingsplan Hoofdwinkelcentrum (aanleg rotonde kruispunt Ceintuurbaan/Naarderstraat/Havenstraat, linksafstrook op de Ceintuurbaan).

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling verschillende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben een uiteenlopend karakter en hebben betrekking op de planverbeelding, de planregels en de toelichting. Deze wijzigingen hebben onder meer betrekking op de beperking van het hoogte-accent op de locatie hoek Kerkstraat/Keucheniusstraat en de beschrijving van de parkeervoorzieningen. Ook het bijbehorend exploitatieplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpplan. Voor de precieze inhoud van de wijzigingen wordt kortheidshalve verwezen naar het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en exploitatieplan d.d. 22 maart 2012, nr. 6.

Inhoud bestemmingsplan en exploitatieplan

Het bestemmingsplan hoofdwinkelcentrum heeft vooral tot doel de realisatie van een aantal winkels, boven- en ondergrondse parkeerplaatsen en woonappartementen in het gebied rond de Keucheniusstraat mogelijk te maken. Het bestemmingsplan vervangt het verouderde bestemmingsplan centrumgebied Dorp en omvat het gebied dat globaal begrensd wordt door Ceintuurbaan, Havenstraat, Langestraat, Meentweg en Tuinstraat.

Het exploitatieplan biedt de grondslag voor het publiekrechtelijk kostenverhaal. Dit betekent dat de gemeente bepaalde kosten in het kader van de planontwikkeling kan verhalen op de eigenaren van gronden in het exploitatiegebied, voor zover het verhaal van die kosten niet anderszins is verzekerd.

Inzien bestemmingsplan, exploitatieplan en besluit hogere grenswaarden

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan, exploitatieplan en vaststelling hogere grenswaarden alsmede deze plannen zelf en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 10 april 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie). Dit klantcontactpunt is geopend op ma, di, do: 8.30–17.00 uur, wo: 07.30–19.30 uur en vr: 8.30–16.00 uur.

Het bestemmingsplan, exploitatieplan en het besluit hogere grenswaarden zijn in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de gemeentelijke website www.huizen.nl. Door te klikken op Wonen, vervolgens op ‘Bestemmingsplannen’ en dan op ‘Bestemmingsplannen in procedure’, kunt u het bestemmingsplan Hoofdwinkelcentrum, het exploitatieplan en het besluit hogere grenswaarden raadplegen. Op deze pagina vindt u de link naar de landelijke website en leest u hoe u de bestanden van het bestemmingsplan kunt verkrijgen.

Beroep instellen?

Gedurende de termijn van terinzageligging (van 10 april 2012 t/m 21 mei 2012) kan op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan en exploitatieplan alsmede tegen het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan en/of exploitatieplan in vergelijking met de ontwerpplannen;

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over de ontwerpplannen;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad respectievelijk het college van burgemeester en wethouders tegen het ontwerpbestemmingsplan en exploitatieplan dan wel het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden.

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan, exploitatieplan en hogere grenswaarden treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De besluiten treden dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens dient het spoedeisend belang daarvan te worden aangegeven.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven