Logo Oude IJsselstreek
Terinzagelegging van de ontwerpbestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend dat de volgende bestemmingsplannen ter inzage komen te liggen.

Inzage

Onderstaande ontwerpbestemmingsplannen liggen van 5 april 2012 tot en met 16 april 2012 voor iedereen ter inzage. Tijdens openingstijden (maandag t/m vrijdag van 8.30–12.30 uur zonder afspraak; maandag 8.30–20.00 uur; dinsdag t/m donderdag van 8.30–17.00 uur; vrijdag 8.30–12.30 uur op afspraak) kunt u de ontwerpbestemmingsplannen inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen.

De ontwerpbestemmingsplannen zijn in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u de ontwerpbestemmingsplannen zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, locatie Omsteg 4 Gendringen

Dit plan voorziet in wijziging van de agrarische bestemming van het perceel Omsteg 4 in de bestemming Wonen en in de bouw van een nieuwe woning en in verbouw van een van de bestaande bedrijfsgebouwen tot woning. Dit ter verevening van de sloop van de overige agrarische bedrijfsbebouwing op dat perceel, in het kader van het VAB beleid.

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, locatie Entinkweg 3 Varsseveld

Dit plan voorziet in wijziging van de agrarische bestemming van het perceel Entinkweg 3 in de bestemming Wonen en in de bouw van een nieuwe woning en in splitsing van de bestaande hoofdbebouwing met bedrijfswoning in 2 woningen. Dit ter verevening van de sloop van de overige agrarische bedrijfsbebouwing op dat perceel, in het kader van het VAB beleid.

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, locatie Halseweg 3 Westendorp

Dit plan voorziet in wijziging van de agrarische bestemming van het perceel Halseweg 3 in de bestemming Wonen en in de bouw van een nieuwe woning en in verbouw van een van de bestaande bedrijfsgebouwen tot woning. Dit ter verevening van de sloop van de overige agrarische bedrijfsbebouwing op dat perceel, in het kader van het VAB beleid.

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, locatie Keurhorsterweg 3 Sinderen

Dit plan voorziet in wijziging van het maximum aan bebouwd oppervlak binnen de bestemming ‘Bedrijven’. Dit is bedoelt voor de bouw van een opslagloods van ca. 250 m2. Verder wordt de bestemming ‘Bedrijven’ richting het noorden voor het parkeren van de auto’s.

Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening buitengebied diverse percelen 2012

Het plan voorziet in aanpassing van de bestemming van een 70-tal individuele percelen in de oorspronkelijke plangebieden Buitengebied Wisch en Buitengebied Gendringen. Het betreft voor het merendeel aanpassing van agrarische bouwpercelen, wijziging van agrarische en enkele bedrijfsbestemmingen in woonbestemmingen, actualisering van woonbestemmingen, opneming en aanpassing van enkele recreatieve bestemmingen en aanpassing van enkele agrarische en andere bedrijfsbestemmingen voor vestiging van andere in het buitengebied passende bedrijven.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Terborg 2011’

Het in voorbereiding zijnde plan voorziet in het actualiseren van het huidige bestemmingsplannen. Hierbij zal voornamelijk de bestaande, feitelijke situatie worden vastgelegd.

Ongebruikte woningbouwmogelijkheden

In het huidige bestemmingsplan van Terborg liggen een aantal ongebruikte bouwmogelijkheden voor woningbouw. Deze bouwmogelijkheden bestaan meestal al meer dan 30 jaar en zijn nooit ingevuld. De gemeente Oude IJsselstreek wil alleen die capaciteit nog overnemen in bestemmingsplannen die dan ook echt actueel zijn en waar behoefte aan is. Om deze redenen worden de betreffende percelen dan ook niet meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan. Voor deze locaties blijft dus het huidige bestemmingsplan van kracht. Indien voor deze locaties geen volledige omgevingsvergunning wordt aangevraagd voor 1 april 2013 zullen middels een nieuw op te stellen partieel bestemmingsplan plan de bestaande bouwmogelijkheden worden geschrapt. De eigenaren van deze percelen hebben hierover persoonlijk een brief ontvangen.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Silvolde, partiële herziening Terborgseweg-Berkenlaan’

Gelijktijdig met het opstellen van dit bestemmingsplan wordt ambtelijk gewerkt aan het bestemmingsplan 'Kom Terborg 2011'. In dat bestemmingsplan wordt o.a. een uitbreiding voor het bedrijf Lovink Industries planologisch geregeld. Het bedrijf Lovink Industries b.v. is echter een zogenaamde A-inrichting. Dit betekent dat er een geluidscontour rondom het bedrijf ligt, waarbuiten in de omgeving geen hogere geluidsbelasting mag ontstaan dan 50 dB(A). Door de uitbreiding van het bedrijventerrein moet de geluidscontour worden aangepast.

Deze geluidscontour valt niet alleen binnen het bestemmingsplan ‘Kom Terborg 2011’, maar ook binnen het bestemmingsplan ‘Kom Silvolde - Partiële herziening Terborgseweg-Berkenlaan’. Voor het overige zal in dit bestemmingsplan de huidige situatie overgenomen worden. Het betreft hiermee een conserverend plan, een actualisatie van het huidige bestemmingsplan.

Het plangebied bestrijkt een gedeelte van de Terborgseweg en de Berkenlaan tot aan de Munstermanlaan in Silvolde, alsmede de gronden tussen beide wegen en de Seesinkbeek in. Hiertoe behoren ook de adressen Terborgseweg 62 tot en met 78, Lovinkweg 1, Berkenlaan 1 en 11 tot en met 25 en de Munstermanstraat 1.

Reacties

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze op de ontwerpbestemmingsplannen kenbaar maken bij de Gemeenteraad van Oude IJsselstreek, Postbus 42, 7080 AA Gendringen. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u een afspraak maken via de Publieksbalie.

Naar boven