Logo Ede
Bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied ‘omgeving Veenstraat ongenummerd te Lunteren en Edeseweg 129 te Harskamp’

Op 22 maart 2012 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied ‘omgeving Veenstraat ongenummerd te Lunteren en Edeseweg 129 te Harskamp’ gewijzigd vastgesteld.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 5 april tot en met woensdag 16 mei 2012 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen in Ede. Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Ter plaatse van het perceel Edeseweg 129 in Harskamp bestaat het voornemen het agrarische bedrijf te beëindigen en de bestaande bedrijfswoning te wijzigen in de bestemming ‘Wonen’.

In ruil voor de sloop van de bijbehorende agrarische opstallen (meer dan 1.000 m2) wordt op het perceel Veenstraat ongenummerd (naast nummer 12) te Lunteren een woning gebouwd.

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. Het betreft alleen wijzigingen in de toelichting van het plan.

  • In paragraaf 2.4 is de verwijzing naar het beeldkwaliteitsplan toegevoegd en verduidelijkt.

  • In paragraaf 3.1. was in het ontwerpbestemmingsplan per abuis opgenomen dat het perceel in het verwevingsgebied is gelegen. Het gebied ligt in het extensiveringsgebied.

  • In paragraaf 3.2 is de tekst aangepast aan de structuurvisie Buitengebied die 23 juni 2011 door de gemeenteraad is vastgesteld.

  • In paragraaf 4.1 is de tekst m.b.t. milieuzonering verder verduidelijkt.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ede, 4 april 2012

Naar boven