Logo Harderwijk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Zeebuurt 2012’

Voor de wijk Zeebuurt is één nieuw ontwerpbestemmingsplan gemaakt. Het plangebied wordt globaal begrensd door het parkje tussen Zeebuurt en De Harder, de Burgemeester de Meesterstraat, de Scheepssingel, de Bleek, de Selhorstweg en de Verkeersweg.

Het plan voorziet in hoofdzaak in het vastleggen van de bestaande situatie in één actueel plan. Hierbij is een balans gezocht tussen enerzijds het creëren van voldoende mogelijkheden om de woonomgeving en openbare ruimte flexibel in te richten en anderzijds het bieden van voldoende rechtszekerheid ten behoeve van de handhaving van bestaande gebruik- en bouwrechten. Daarnaast heeft Uwoon plannen om haar woningbouwbezit in Zeebuurt te verbeteren. Sommige woningen zullen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De overige woningen zullen worden gerenoveerd. De plannen hiervoor zijn echter nog niet uitgewerkt. Voor de woningen van Uwoon is daarom een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 5 april 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan eenieder omtrent ontwerpbestemmingsplan schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge zienswijze. Informatie: mevrouw C. van den Bedem, tel. 0341-411342.

Het plan kunt u ook raadplegen via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl). Het plan is ook in te zien op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl, wonen en leven, ruimtelijke plannen, Zeebuurt.

Naar boven