Logo Sint Anthonis
Omgevingsvergunning voor de aanleg van een aardgastransportleiding

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij bij besluit van 27 maart 2012 op grond van artikel 2.1, lid 1 sub c. juncto artikel 2.12, lid 1, sub a. onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend voor de aanleg van een aardgastransportleiding. Het gaat hierbij om een uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteiten afwijken van de voorschriften van het bestemmingsplan en het uitvoeren van werken en werkzaamheden. Ten opzichte van de ontwerpomgevingsvergunning wordt de definitieve omgevingsvergunning ongewijzigd vastgesteld.

De omgevingsvergunning maakt de aanleg van een ondergrondse aardgastransportleiding door Gasunie N.V. met een lengte van ca. 10 km tussen de afsluiterlocatie Odiliapeel, gelegen aan de Zaanpeelweg te Landhorst tot aan het Afleidingskanaal bij de Vredepeelweg te Westerbeek mogelijk. De aanleg van deze aardgastransportleiding maakt onderdeel uit van het ‘Noord-Zuidproject’. De nieuwe leiding komt parallel aan de reeds bestaande gasleidingen te liggen. Voor de aanleg van deze leiding is een Milieueffectrapportage (MER) opgesteld.

Het besluit met bijbehorende stukken en de verklaring van geen bedenkingen liggen met ingang van 5 april t/m 17 mei 2012 ter inzage in het gemeentehuis, sector S&R, balie team Vergunningen. De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op www.sintanthonis.nl onder het kopje bekendmakingen/ruimtelijke ordening. Ook kunt u de stukken raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit van burgemeester en wethouders beroep worden ingesteld door:

  • Degenen die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch.

Het besluit treedt in werking op 18 mei 2012 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te ’s-Hertogenbosch. Dit verzoek kan alleen gelijktijdig of na het instellen van beroep worden ingediend.

Sint Anthonis, 27 maart 2012

Naar boven