Logo Reimerswaal
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Begraafplaats Rilland’

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 28 februari 2012 het bestemmingsplan ‘Begraafplaats Rilland’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Begraafplaats Rilland’ behelst de begraafplaats alsmede de beoogde uitbreiding daarvan. Die uitbreiding is noodzakelijk om aan de behoefte in de nabije toekomst te kunnen voldoen. De grens van het plangebied wordt gevormd door de Valckenisseweg aan de westzijde, lanbouwgronden aan de noord- en oostzijde en het volkstuinencomplex, weiland en de brandweerkazerne aan de zuidzijde, zoals op de ter inzage liggende verbeelding is aangegeven.

Het vastgestelde bestemmingsplan bevat de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan:

Toelichting

  • De toelichting met betrekking tot cultuurhistorie is aangepast (hoofdstuk 4, onder 4.1)

Regels

  • In de regels (artikel 5.1, Vrijwaringszone – molenbiotoop) zijn beperkte redactionele wijzigingen doorgevoerd. Daarnaast is de regeling aangevuld met een regeling voor beplanting.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 5 april 2012 tot en met woensdag 16 mei 2012 (inclusief onderliggende stukken) voor iedereen ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen. Het gemeentehuis is van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 uur tot 14.00 uur, op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Zo’n afspraak kunt u maken via het algemene telefoonnummer van de gemeente 0113–395 000. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de onderliggende stukken ook via het internet inzien. Daartoe raadpleegt u www. Reimerswaal.nl, vervolgens kiest u aan de rechterzijde onder ‘Snel naar’ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Rilland te klikken.

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Voorts kan een belanghebbende gedurende genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Contactpersoon

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Van Rooijen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is van maandag toe en met donderdag bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 0113–395 000.

Kruiningen, 4 april 2012

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal, J. Gideonse, hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Naar boven