Logo Heerde
Vastgestelde bestemmingsplannen ‘Wezeweg 4, Kooiweg’ en ‘Heerde-Dorp, herziening Vosbergerweg 28a’

Het college van Heerde maakt, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad op 12 maart 2012 de bestemmingsplannen ‘Wezeweg 4, Kooiweg’ en ‘Heerde-Dorp, herziening Vosbergerweg 28a’ ongewijzigd heeft vastgesteld. De bestemmingsplannen zijn vastgesteld conform de hierop betrekking hebbende raadsbesluiten en de daarbij behorende stukken.

Doel van de plannen

Het bestemmingsplan ‘Wezeweg 4, Kooiweg’ voorziet in een juridische en planologische regeling voor de herbouw van de afgebrande woning aan de Wezeweg 4 te Heerde, de realisatie van 3 nieuwe woningen op dit perceel aan de Wezeweg en de uitvoering van de noodzakelijke boscompensatie op het perceel aan de Kooiweg te Heerde naast nr. 6.

Het bestemmingsplan ‘Heerde-Dorp, herziening Vosbergerweg 28a’ voorziet in de juridische en planologische regeling om de afwijking van de bouwvergunning voor de woning aan de Vosbergerweg 28a te legaliseren.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van 4 april 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij het Publiekscentrum in het gemeentekantoor van Heerde op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur. De bestemmingsplannen zijn ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0246.00000603-va01 (Wezeweg-Kooiweg), www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0246.00000407-va01 (Vosbergerweg 28a)

en op www.heerde.nl. De bestanden van deze bestemmingsplannen kunt u digitaal verkrijgen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder ‘index’ Heerde.

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzageligging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De besluiten tot vaststelling van de bestemmingsplannen treden in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De bestemmingsplannen treden dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

Heerde, 3 april 2012

Het college van Heerde.

Naar boven