Logo Oude IJsselstreek
Vastgesteld bestemmingsplan Kom Bontebrug 2011

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 22 maart 2012 het bestemmingsplan ‘Kom Bontebrug 2011’ gewijzigd heeft vastgesteld naar aanleiding van een ingekomen zienswijze. De wijziging heeft betrekking op de strook tussen de woningen Bontebrug 30 en 32. In plaats van de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Tuin’ krijgt de betreffende strook de bestemming ‘Verkeer – Verblijfsgebied’.

Plangebied en inhoud van het plan

Het plangebied van het bestemmingsplan Kom Bontebrug 2011 heeft betrekking op percelen aan de Bontebrug, voor zover gelegen binnen de bebouwde kom. Hierbij is voornamelijk de bestaande, feitelijke situatie vastgelegd. Verder is bij dit bestemmingsplan de mogelijkheid om een cafetaria te vestigen op het perceel Bontebrug 190 meegenomen.

Inzage

Het bestemmingsplan ‘Kom Bontebrug 2011’ ligt van 5 april 2012 tot en met 17 mei 2012 voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kan het bestemmingsplan ook worden ingezien op maandag van 08.30 tot 20.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Het bestemmingsplan is ook in elektronische vorm te raadplegen op de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Beroep

Tijdens de terinzagetermijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan alleen gebruik worden gemaakt door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig bij de gemeenteraad in te dienen;

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de onderdelen die bij de vaststelling zijn gewijzigd.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 18 mei 2012, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet inwerking voordat op het beroep is beslist.

Naar boven