Logo Maassluis
Vastgesteld bestemmingsplan Lely Agri Groep Dijkpolder ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 20 maart 2012 het bestemmingsplan Lely Agri Groep Dijkpolder heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 2 april 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage (tot en met maandag 14 mei 2012).

Wat houdt het plan in?

De uitbreiding van de huidige bedrijfslocatie past binnen de door de raad op 21 september 2010 vastgestelde Ontwikkelingsvisie Dijkpolder om de gehele Dijkpolder te ontwikkelen met woningbouw en bedrijvigheid. De totale planvorming hiervoor is opgestart.

De behoefte aan de uitbreiding van de bedrijfslocatie speelt op kortere termijn. Aangezien deze uitbreiding niet mogelijk is binnen het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Maasland, is besloten deze uitbreiding planologisch mogelijk te maken. Hiermee wordt vooruitgelopen op de gehele gebiedsontwikkeling van de Dijkpolder.

Het plangebied van het bestemmingsplan is gelegen in Dijkpolder, direct grenzend aan de huidige bedrijfskavel van de Lely Agri Groep en de A20 aan de Weverskade 60.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan is binnen de daarvoor geldende termijn een tweetal zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Zij kunnen, naast belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 2 april 2012 tot en met maandag 14 mei 2012 kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan Lely Agri Groep Dijkpolder. Het beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit dient u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Waar kunt u het plan inzien?

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 2 april 2012 gedurende een periode van zes weken in het publiekscentrum in de hal van het stadhuis voor eenieder ter inzage.

De digitale versie is in te zien via de via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0034.0556.69BPLelyagrigroep-0002

Daarnaast is het bestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de website van de gemeente Maassluis: www.maassluis.nl →Nieuws→Bekendmakingen.

Naar boven