Logo Oude IJsselstreek
Bestemmingsplan partiële herziening locatie Berghseweg, Varsselder

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 22 maart 2012 het bestemmingsplan ‘Partiële herziening locatie Berghseweg Varsselder’ heeft vastgesteld.

Plangebied en inhoud van het plan

Met dit bestemmingsplan wordt een planologische regeling getroffen voor het houden van evenementen op het nieuw aan te leggen parkeerterrein op de voormalige bedrijfslocatie op de hoek van de Berghseweg en de Hoofdstraat in Varsselder. Hierbij is invulling gegeven aan de nadere randvoorwaarden, zoals door de Afdeling bestuursrechtspraak in zijn uitspraak van 14 september 2011 gesteld. Zo worden in specifieke gebruiksregels normen gesteld voor het aantal en de duur van de evenementen en het maximaal aantal bezoekers. Het soort evenement is nader omschreven in de begripsbepalingen van het bestemmingsplan.

Inzage

Het vastgesteld bestemmingsplan ‘Partiële herziening locatie Berghseweg Varsselder’ en het raadsbesluit liggen van 5 april 2012 tot en met 17 mei 2012 voor iedereen ter inzage. Tijdens openingstijden kan het besluit en het vastgestelde bestemmingsplan worden ingezien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen.

Het gemeentehuis is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kan het bestemmingsplan ook worden ingezien op maandag van 08.30 tot 20.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Beroep

Tijdens de periode van de terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Omdat de Afdeling bestuursrechtspraak in zijn uitspraak van 14 september 2011 heeft aangegeven dat een nieuw besluit niet overeenkomstig afdeling 3.4 van de Awb behoeft te worden voorbereid, kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt inwerking op 18 mei 2012, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet inwerking voordat op het beroep is beslist.

Naar boven