Logo Bergen op Zoom
Ontwerpbestemmingsplan ‘Meilust-Bedrijventerrein’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Meilust-Bedrijventerrein’ gereed is.

Het bestemmingsplan heeft tot doel het onderbrengen van het bedrijventerrein aan weerszijden van de Marconilaan-Noord in één bestemmingsplan met één samenhangende en actuele juridische-planologisch regeling. Het plan betreft hoofdzakelijk een conserverend plan, met uitzondering van één locatie waarop een wijzigingsbevoegdheid is gelegd. Het betreft een bedrijfsperceel op de hoek Potlodenlaan/Bastionweg.

Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • Randweg Oost, rijksweg A4 aan de noord- en oostzijde;

  • aan de zuidzijde door de spoorlijn Vlissingen–Roosendaal;

  • Marconilaan-Noord aan de westzijde;

Ook het bedrijventerrein aan de westzijde van de Marconilaan-Noord, dat globaal wordt begrensd door Ravelstraat, Dostalstraat, Zandstraat, Fort Moermont en Tinelstraat, maakt onderdeel uit van het plangebied. Op basis van voortschrijdend inzicht rondom de invulling van het woonwagencentrum is besloten om het woonwagencentrum met woonwagens en bedrijvigheid buiten het plangebied te laten. Daarvoor zal later een apart bestemmingsplan worden opgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 2 april gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. De stukken zijn tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl (Ruimtelijke Ordening & Beheer/ Ruimtelijke ordening/ Ruimtelijke plannen/ Bestemmingsplannen) en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze kenbaar maken.

Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan het college van burgemeester en wethouders (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u mondelinge reacties wenst in te brengen, neemt u contact op met de heer J. Cats, telefoon (0164) 277555 danwel de heer B. Verdonschot, telefoon (0164) 277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw reactie kunt weergeven. Voor inhoudelijke informatie kunt u opnemen met mevrouw M. Mutsaers van het Bureau Ruimtelijke Ordening (0164) 277524.

Bergen op Zoom, 30 maart 2012

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom, de burgemeester, J.M.M. Polman.

De secretaris, A.C. Spindler.

Naar boven