Logo Dinkelland
(Gewijzigde) vaststelling vijf bestemmingsplannen landinrichting Saasveld-Gammelke

Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken in overeenstemming met artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad in zijn vergadering van 20 maart 2012 een vijftal bestemmingsplannen ten behoeve van de landinrichting Saasveld gewijzigd heeft vastgesteld. Het gaat om de bestemmingsplannen:

  • Saasvelderbeek; &

  • Gammelkerbeek West; &

  • Lemselerbeek; &

  • Landschaps- en infrastructuurelementen Saasveld-Gammelke; &

  • Flexibiliteitsbepalingen Saasveld-Gammelke (paraplubestemmingsplan).

De vijf bestemmingsplannen voorzien in een actuele regeling voor de Saasvelderbeek (1), Gammelkerbeek West (2) en Lemselerbeek (3), die in het kader van de landinrichting Saasveld-Gammelke gedeeltelijk een tracéwijziging ondergaan. Bovendien is er een planologische regeling noodzakelijk ten behoeve van de realisatie van nieuwe beplantingselementen (o.a. boscompensatie), het aan de openbaarheid onttrekken van een aantal wegen en de realisatie van een klootschietbaan, een fietspad en een wandelpad (4). Het 5e bestemmingsplan maakt het mogelijk flexibel om te gaan voor bepaalde soorten (nader omschreven) werkzaamheden die door of namens de uitvoeringscommissie worden uitgevoerd in het kader van de landinrichting Saasveld Gammelke.

Na voorafgaande publicatie op 13 oktober 2011 in de Staatscourant en het huis-aan-huis blad Dinkellandvisie zijn in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 14 oktober 2011 de 5 ontwerpbestemmingsplannen voor eenieder ter inzage gelegd. De ontwerpbestemmingsplannen met de hierbij behorende stukken konden tijdens de openingsuren in het gemeentehuis te Denekamp worden ingezien. Ook waren de ontwerpen te raadplegen via een advertentie op de gemeentelijke website en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Er zijn in totaal 15 zienswijzen ingediend. De zienswijzen zijn in de reactienota zienswijzen samengevat weergegeven en voorzien van een reactie. Deze reactienota maakt onderdeel uit van de vijf bestemmingsplannen.

Mede door de zienswijzen zijn de ontwerpbestemmingsplannen op enkele onderdelen gewijzigd, te weten:

  • Een toevoeging van de omschrijving waterdoelen in de bestemmingsplannen Landschaps- en infrastructuurelementen, Lemselerbeek, Gammelkerbeek-West en Saasvelderbeek;

  • Een wijziging van het bouwblok aan de Voortsweg 4 Saasveld in het bestemmingsplan Saasvelderbeek;

  • Een wijziging van enkele Bos- en Natuurpercelen naar Agrarisch voor de Saterslostraat 37 in Saasveld in het bestemmingsplan Saasvelderbeek.

Ook heeft er ambtshalve een (redactionele) wijziging in de formulering van de regels van het bestemmingsplan flexibiliteitsbepalingen plaatsgevonden, waarmee een dreigende juridische omissie (i.c. opheffing verbodsbepaling zonder de strijdigheid van gebruik op te heffen) ten aanzien van de beoogde werking van dit bestemmingsplan is verholpen.

De 5 bestemmingsplannen liggen met de daarbij behorende stukken met ingang van vrijdag 30 maart 2012 voor eenieder gedurende een periode van 6 weken tijdens de openingsuren ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis te Denekamp.

De bestemmingsplannen zijn ook te raadplegen via de landelijke website door middel van de links

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=nl.imro.1774.BUIBPLandschelSaGa-0401 &

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=nl.imro.1774.BUIBPFlxbpSaGaPapl-0401 &

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=nl.imro.1774.BUIBPLemselerbeek-0401 &

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=nl.imro.1774.BUIBPGammelkerbkWe-0401 &

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=nl.imro.1774.BUIBPSaasvelderbk-0401

De bronbestanden zijn te vinden op http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/dinkelland/RO_Online/manifest.xml

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u één of meerdere beroepschrift(en) indienen tegen de vastgestelde bestemmingsplannen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebt ingediend;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De Raad van State geeft bericht over de hoogte van het griffierecht en de wijze waarop dit moet worden betaald.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het beroep heeft geen schorsende werking.

Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven